In 2024 is er een nieuwe editie van Namur Legend

In 2024 is er een nieuwe editie van Namur Legend
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na de positieve ervaringen met Namur Legend in het verleden heeft Thierry Materne besloten om het avontuur voort te zetten met een nieuwe dag gewijd aan oude crossmotoren. De 2024-editie van Namur Legend wordt gereden op 27 en 28 juli. 

Het idee om een dergelijk evenement in Namen te blijven organiseren lag voor de hand. Namen is al meer dan 75 jaar een mekka voor de motorcross. De Grand Prix de la Citadelle, waarvan de laatste editie plaatsvond in 2007, was voor motorcross wat Monaco is voor Formule 1, met andere woorden: een must.

 

 

De eerste motorcross op de Citadel van Namen, gehouden op 11 april 1947, werd gewonnen door de Belg Victor Leloup, die in 1952 Europees kampioen werd, vijf jaar voor de oprichting van het wereldkampioenschap. Voor de verhuizing naar de Citadelle werden er verschillende motorcrosswedstrijden in Jambes gehouden.

Door ‘Namur Legend 2024’ te vernieuwen rond een Inter-Nations, hoopt Thierry Materne een deel van deze motorgeschiedenis nieuw leven in te blazen en rijders met dezelfde passie en legendarische merken (Sarolea, Ariel, Gilera, BSA, Matchless, Triumph, Portal, Montesa, Ossa, Villa, Bultaco, Ktm, Kramer, Puch, Maico, Suzuki, Yamaha, Honda, Kawasaki, enz.)

 

 

Het evenement, dat is ontworpen om democratisch en gezinsvriendelijk te zijn, zal zes hoogtepunten bevatten:

  • Een Inter-Nations motorcrosswedstrijd
  • Een tentoonstelling van bijzondere motoren
  • Een onderdelenbeurs.

Er is ook een trainingssessie voor elektrische fietsen (Surron, Stark varg, BHR, Alta, ….) op zaterdag. Inschrijven is verplicht en kost 10 euro (gratis voor rijders ingeschreven bij Namur Legend). Deze prijs is inclusief een gratis entreebewijs voor de volgende dag.

De inschrijvingen zijn reeds geopend en kan je doen via deze pagina: https://namurlegend.be/inscriptions

Foto’s: Manu Jacques

Uw reacties

More MX Vintage news