Info en uurschema BOTC17 oldtimercross Wambeek!

Info en uurschema BOTC17 oldtimercross Wambeek!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De oldtimercrossers zijn toegekomen aan de voorlaatste wedstrijd van het jaar. De VMCF-cross in Wambeek is een hoogtepunt op de kalender want net als vorig jaar is er de bekende “Team Trofee” waarin teams van telkens drie piloten de strijd aangaan voor de overwinning.

De wedstrijd vind plaats nu zaterdag 22 september en is de zeventiende in een rij van achttien. Dat betekent dat het olieverbruik van de motoren wellicht wat gestegen is. Welnu, het olieverbruik zou misschien recht evenredig gesteld kunnen worden met een stijgend drankverbruik. Dit is echter geheel te wijten aan de ontlading na een druk motorcrossjaar.

We zijn te gast bij de familie Thomas en dus krijgen we net als voorgaande jaren een mooie omloop onder de wielen geschoven. En het is dus uitkijken naar die twee extra reeksen die gereden worden na de reguliere reeksen van het Belgisch kampioenschap oldtimercross. De ene reeks heet “Team Trofee Classics” en is voorbehouden voor rijders van de pré 72, pré 77, 4T Open en pré 80 50cc en 125cc B (+50 jaar). De andere reeks is de “Team Trofee Oldtimer” en is voorbehouden rijders uit de categorie 125cc A (-50 jaar), twinshocks en pré 92. Elk team (uit de “Team Trofee Oldtimer”) mag maximum één Masterpiloot opstellen uit de categorie Pré 92 of Twinshocks.

Wij zijn alvast razend benieuwd naar het resultaat van deze extra reeksen. Na deze reeksen zijn er vrije trainingen voorzien van 15u30 tot 18u30. De organisatie vraagt om de doorgangen in het rennerspark goed vrij te houden zodat iedereen goed in en uit kan rijden. Op vrijdagavond kan je inschrijven in de feesttent tussen 20u30 en 21u15. Op zaterdagochtend kan dit tussen 7u30 en 9u15. De prijsuitreiking is omstreeks 17u00. Het GPS-adres is: Weverstraat, 1741 Wambeek – Ternat. De afdrukbare timing kan je hier downloaden.

Update!!! De weverstraat in Wambeek is door wegwerkzaamheden het best te bereiken via de Stenebrugstraat (N285 aan frituur ‘t Patatjen). 

 

Uw reacties

More MX Vintage news