Komt er opnieuw een Grand-Prix motorcross in Sint-Anthonis?

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Legendarische locatie weer in beeld voor een MXGP.

Het gebeurd niet zo heel vaak dat het heden en verleden door elkaar lopen op deze site maar dit bericht uit Nederland is er zo eentje. Wij moeten geen enkele motorcrossliefhebber spreken over de befaamde “Motorcross der Azen” in de Nederlandse gemeente Sint-Anthonis want deze wedstrijd kent iedereen.

Van 1947 tot 1985 gingen er een pak topwedstrijden door waaronder enkele GP’s, internationale wedstrijden en ook de MXdN (1976). De Belgen wonnen toen de Chamberlain trophy met Roger De Coster, Jaak Van Velthoven, Gaston Rahier en Harry Everts. Marcel Hermans schreef enkele jaren geleden een boek over de Cross der Azen en hij is het ook die plannen smeed om aldaar een MXGP te laten plaats vinden. De aanzet was de eerste wereldtitel van Jeffrey herlings. The Bullit woont tegenwoordig in een deelgemeente van Sint-Anthonis. Hermans kreeg intussen de burgemeester mee en had vorig jaar in Assen een eerste gesprek met Youthstream. Die verliepen uitermate positief. Intussen zijn de plannen in een ver gevorderd stadium waardoor een MXGP wel heel concreet wordt. De locatie kan echter niet op het oude circuit maar zou nu in de nabijheid van “de Bergen” in Wanrooij plaats vinden.

Inspirator Marcel Hermans besteed er met zijn organisatie veel tijd aan alles om de kaart te zetten. De streefdatum licht ergens rond de zomer van 2019. Verdere ontwikkelingen zullen in de komende tijd worden opgetekend, maar met een kampioen als Jeffrey Herlings in de buurt is iedereen super gemotiveerd. De naam voor het evenement is in ieder geval al gekozen: “MXGP of Sint Anthonis”. We wensen Marcel veel succes met zijn spectaculair plan.  Voor ons is het alvast een ideale gelegenheid om een video te tonen van deze geweldige locatie. De GP 500cc is te gast in de Brabantse gemeente Sint-Anthonis op het circuit “De Hoef”. Het gevecht voor de wereldtitel loopt tussen Hakan Carlqvist en André Malherbe. We schrijven 21 augustus 1983.

https://youtu.be/dOPNlWYS5i4

 

Uw reacties

More MX Vintage news