Micky Dymond, Doug Dubach en Chuck Sun doen roadtrip in Normandië

Micky Dymond, Doug Dubach en Chuck Sun doen roadtrip in Normandië
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het weekend van 29 en 30 juli vond in Basly in Normandië de tiende editie plaats van de ‘100% MORE’O’, ook wel bekend als de ‘Memory Moreau’. Naast het sportieve aspect en de 350 rijders op de baan, is dit een groot vriendschapsfeest dat alle liefhebbers van Vintage Motocross samenbrengt en waar traditioneel enkele grote namen uit de gouden eeuw van wereld- en US MX aanwezig zijn. En MXVintage was erbij!

 

 

Deze editie van 2023 deed haar reputatie alle eer aan en bevestigde de bijna familieband die organisator Marianne Moreau onderhoudt met haar favoriete rijders aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, namelijk Micky Dymond, Doug Dubach en Chuck Sun, 3 echte MX-legendes uit de jaren 80 en 90 en 3 heel lieve jongens.

Als opmaat voor deze WE MX Passion werden Micky, Doug, Chuck en hun vrienden en familie op vrijdag 28 juli getrakteerd op een ontdekkingsrit in een vintage Willys Jeep naar de landingsplaatsen op 6 juni 1944, als eerbetoon aan de soldaten die vielen voor Frankrijk en haar geallieerden.

MXVintage had het geluk hen te vergezellen en dit volledig EXCLUSIEVE en officiële fotoverslag te maken van deze magische en bijzonder ontroerende roadtrip, speciaal uitgestippeld door een topteam onder leiding van Stéphane Tirot, een liefhebber van oldtimers uit de laatste wereldoorlog en tevens een oldtimer coureur die aanwezig zal zijn op de Trophée 875 in Orp-Le-Grand.

 

 

Dus vertrok de vrolijke karavaan van 4 Jeeps en 15 gasten, over heuvels en dalen, langs de kleine weggetjes en heuvelachtige paden van de Normandische kust, van Creully naar Omaha Beach en zijn historische sites, tussen de regendruppels en in het meest perfecte licht. De dag eindigde natuurlijk met een feestelijk moment en een paar bubbels, onder de tent van het motorcrosscircuit van Basly. Een ander artikel over de twee sportieve dagen volgt op onze pagina’s.

 

 

Neem een kijkje in het verleden met deze selectie foto’s.

Teksten, exclusief verslag en foto’s: Manu Jacques

Uw reacties

More MX Vintage news