De uitslag van het Apico Two-Stroke Festival (UK)

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Hoofdrol weggelegd voor ex-GP-rijder Brian Wheeler.

Brian Wheeler

In Sellindge (Graafschap Kent) werd afgelopen weekend het nieuwe Apico Two Stroke festival gehouden. Het was niemand minder dan Brian Wheeler die er de lakens uitdeelde. Wheeler vocht in de jaren ’90 duels uit met Jean-Michel Bayle, Dave Thorpe, Ricky Johnson, en onze landgenoot Eric Geboers.

Hij was een specialist in het rijden onder wijzigende omstandigheden en dat bleek afgelopen weekend nog maar eens. Hij reed met een Kawasaki KX500 die hij volgende maand ook gaat gebruiken tijdens de Motorcross of Nations voor Veteranen in Farleigh Castle. Brian Wheeler was dominant in Sellindge want hij won er alle reeksen in de EVO-klasse. Het tweedaagse festival begon al lekker op zijn Brits met een fikse regenstorm. De omloop lag er spekglad bij maar net dat was voor Wheeler een voordeel: hij kon zo nog meer afstand nemen van zijn concurrenten. Brian Wheeler: “Ik zag de bruikbare lijnen net iets eerder dan mijn concurrenten en zo kon ik mijn voorsprong vergroten”. Een gedeelte van de omloop was oldskool met gras en er was een “newskool” gedeelte dat gebouwd werd door GP-circuitbouwer Justin Barclay.

Het tweedaagse evenement is het geesteskind van voormalig Brits kampioen Dave Willet. De bedoeling was om de “fun” terug te brengen in het motorcrossen. Met 150 inschrijvingen werd het daar zeker een fijn tweetaktfeestje. Buiten de moderne tweetakten waren er ook een pak oudere motoren uit de EVO en SuperEVO-klasse. Onderaan dit bericht vind je twee samenvattende video’s van het Apico Two Stroke Festival.

De beknopte resultaten:

Open Faster 1 Connor Hughes, 2 James Kensington, 3 Ryan Matthews, 4 Tony Cuddy, 5 Bradley Wheeler, 6 Cody Ling.

125 Faster 1 Jack Brunell, 2 Troy Beck, 3 Preston Williams, 4 Darren Redman, 5 Troy Willerton, 6 Junior Thomas.

Open Fast 1 Jason Wells, 2 Darren Hansford, 3 Sam Lewis, 4 Joe Reeves, 5 Peter Dickson, 6 Nick Shaw.

125 Fast 1 Ben Reeves, 2 Connor Sutherland, 3 Michael Chesney, 4 Ray Chivers, 5 Luke Tucker, 6 Guy Raines.

Evo 1 Brian Wheeler, 2 John Waghorne, 3 Ben Milward, 4 Glen Bixby, 5 Jon Barfoot, 6 Josh Charlton.

SuperEvo 1 Daryl Hall, 2 Ryan George, 3 Tom Bird, 4 Danny Malone, 5 Dominic Bailey, 6 Stephen Sweeney.

TwinShock 1 Jason Buffery, 2 Reece Hardy, 3 Nick Hardy.

https://youtu.be/6QOpgXAQBYM

https://youtu.be/bvqKsARL_2U

Uw reacties

More MX Vintage news