VIDEO: een documentaire over Jean-Michel Bayle

VIDEO: een documentaire over Jean-Michel Bayle
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jean-Michel Bayle is zonder twijfel één van de talentrijkste motorcrossers ooit. Zijn twee wereldtitels en drie gewonnen AMA-kampioenschappen vertalen niet echt zijn plaats in de geschiedenisboeken. JMB was een stijlvolle rijder die kon worden vergeleken met Stefan Everts.

In de video zie je enkele schitterende en zeer zeldzame beelden van Bayle. De documentaire is in het Frans, maar het zijn uitstekende beelden van zijn zelden geziene GP-dagen. Hij veroverde een 125 en 250cc wereldtitel en u ziet ook enkele unieke beelden van Bayle in Anaheim en Gainsville in 1989.

Er is ook geweldige actie met Bayle en een 18-jarige Stefan Everts die in 1991 duelleren op kwartliter machines tijdens de Masters of Motocross. Het iconische en technisch superieure duo zou later twee van de grootste rijders aller tijden worden.

Dit is een briljante film die ook Bayle’s eerste stappen op een wegmotor laat zien samen met een zeer jonge Herve Poncharal die nu de leiding heeft bij Tech 3 KTM. Dit is een geweldige herinnering aan hoe sensationeel Bayle op de motor was en waarom hij altijd in het rijtje van grootste rijders aller tijden thuishoort.

Uw reacties

More MX Vintage news