VIDEO: Paul Malin wint verrassend zijn thuis-GP

VIDEO: Paul Malin wint verrassend zijn thuis-GP
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Brit Paul Malin is al jaren de commentator van de MXGP-wedstrijden voor wie de races online volgt via mxgp-tv.com. Maar hij was voordien een erg verdienstelijk motorcrosser die in 1995 bij verrassing zijn thuis Grand Prix wist te winnen.

Op 11 juni 1995 werd in het Britse Foxhill een dubbel-Grand Prix gehouden met de 125cc en de 250cc motoren. Alessandro Puzar en Alessio Chiodi waren in een prestigieus Italiaans duel verwikkelt met als inzet de wereldtitel 125cc. Maar het was Paul Malin die boven zichzelf uitsteeg en prompt de eerste reeks won voor Chiodi en Frederic Vialle. Puzar werd pas zesde.

Puzar zou zijn mindere reeks rechttrekken tijdens de herneming. Opnieuw was Paul Malin als snelste weggeraakt van het starthek maar liet een aandringende Puzar voorbij omdat een tweede plaats voldoende was voor de eindzege.

Paul Malin schreef zo geschiedenis door als eerste Brit ooit een thuis-GP te winnen. Nog een ander feit kleurde nadien de motorsportpers: Dave Strijbos verloor zijn zuurverdiende punten omdat er te veel lood werd aangetroffen in zijn benzine.

Foto: Ray Mayes

Uw reacties

More MX Vintage news