Wanneer is er weer een oldtimercross?

Wanneer is er weer een oldtimercross?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Van motorcrosswedstrijden kunnen we momenteel alleen maar dromen. COVID-19 is nog lang niet verdreven en dus wordt het “harken” om ook maar enkele wedstrijden op de kalender te krijgen. Wat betreft de oldtimercross zou er in de komende dagen een beslissing kunnen vallen. Feit is dat de huidige regelgeving weinig ruimte laat om een race te organiseren. Daarom willen wij realistisch zijn en geen valse hoop geven.

De clubs moeten hun houden aan erg strenge regels waardoor een wedstrijd op poten zetten geen evidentie is. Het financieel plaatje moet op het einde van de rit kloppen en daar wringt al snel het schoentje. Morgen komt de veiligheidsraad weer samen om te beslissen wat de regelgeving wordt voor evenementen en sportorganisaties. We zijn erg benieuwd naar de aanpassingen van de regels. Die kunnen blijven wat ze zijn, strenger of minder streng worden. Hoe dan ook hopen wij eerdaags nieuws te kunnen geven over de stand van zaken.

Volgende week is er alvast de Oldtimertraining in Genk op donderdag 23 juli met een voormiddag- en een namiddagsessie. Beide sessies zitten echter volgeboekt. Wij van MXVintage wachten eerst het nieuws af i.v.m. mogelijke wedstrijden voor oldtimercrossers. Komen die er niet of pas later op het jaar dan proberen wij nog enkele oldtimertrainingen te organiseren. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Foto’s: MXVintage archief

Uw reacties

More MX Vintage news