De resultaten van de BOTC-finale in Reet!

De resultaten van de BOTC-finale in Reet!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We hadden het aangekondigd en zo geschiedde. De finale van het BK oldtimercross was een grandioos feestje. Een zonovergoten dag en een fantastische organisatie maakte van deze laatste cross een overgetelijke dag.

Op het circuit “De Klak” in Reet bij Rumst waren 130 oldtimercrossers bij elkaar gekomen om hun laatste wedstrijd te betwisten. De finale die onder VLM-rangen werd gereden was een organisatie van MC De Kleiduivels. Het hoeft geen betoog dat de feeststemming er al vroeg inzat. Terwijl de ochtendnevel nog niet was weg getrokken liep er hier en daar iemand rond met een karton gekoelde cava wat deed vermoeden dat er duchtig ging gevierd worden in de loop van de dag.

Zo kan de riem er definitief af voor 2018. De motoren zijn samen met sommige piloten toe aan een fikse revisie. Cilinders moeten worden geboord, sessies bij de kinesist worden geregeld, kortom de dingen die je moet doen na een zwaar motorcrossjaar. De editie van 2018 mag zonder overdrijving een grand-cru genoemd worden en daar zat het weer voor een groot deel tussen. Geen enkele wedstrijd moesten worden afgelast en de zon was zowat altijd van de partij. En zo vlogen de kurken ook in het rond tijdens de prijsuitreiking in Reet. Daar is de feesttent the place to be na afloop van de wedstrijd. Alle kampioenen werden in de bloemetjes gezet en sommigen kregen een behoorlijke geut champagne en bloem te verwerken. Proficiat aan alle Belgische kampioenen en de laureaten van Eddy’s Oldtimer Trophy.

Later deze week mag je van ons een industriële hoeveelheid beeldmateriaal verwachten en een lijst van alle Belgische kampioenen oldtimercross. Vandaag brengen we alvast de dagresultaten van de BOTC-wedstrijd in Reet. De eerste drie van elke categorie staan hieronder, de volledige resultaten kan je nalezen op Mylaps Speedhive. Vergeet ook niet in te schrijven voor de Nacht der Kampioenen op zaterdag 20 oktober te Tongeren. Tijdig reserveren is de boodschap want niemand minder dan The Legend Stefan Everts is onze special guest. Hij brengt ook zijn bekende Gin-bar S72 mee. Inschrijven bij Jean en Micheline Poesmans op poesmans@skynet.be of bellen naar 0479/75 36 04.

Pré 72 A

 1. Christophe Lemaire
 2. Britt van der Wekken
 3. Marco Martens

Pré 72 B

 1. Tonnie Vink
 2. Fred Verwimp
 3. Luc Vanhuffelen

50cc

 1. Wim Verrezen

125cc A

 1. Werner Geurts
 2. Patrick Schurmans
 3. Glenn Vandeput

125cc B

 1. Marcel Bammens
 2. Wilfried Wellens
 3. Charles Vanvlasselaere

Pré 77 A

 1. Bjorn Verdoodt
 2. Bart Loysch
 3. Davy Bens

Pré 77 B

 1. Eddy Nuyts
 2. Albert Bervoets
 3. Georges Truyers

4T Open

 1. Alex Brusselaers
 2. Wesley Vanerom
 3. Patrick Debroux

Twinshocks A

 1. Peter Driessen
 2. Bart Vermeulen
 3. Kenneth Willems

Twinshocks B

 1. Danny Hens
 2. Jan Geboers
 3. Alain Maris

Twinshocks Masters

 1. Ake Hens
 2. Steven Peeters
 3. Jan Blancquaert

Pré 92 A

 1. Jan Van Dyck
 2. Kevin Debruyn
 3. Jurgen Fleerackers

Pre 92 B

 1. Ludo Swaans
 2. Ivan Vandebroeck
 3. Bert Janssens

Pré 92 Masters

 1. Sven Breugelmans
 2. Jurgen Bijnens
 3. Marco Briers

Uw reacties

More MX Vintage news