Drie wedstrijden in 2024 voor de ECMX Cup in samenwerking met ECMO

Drie wedstrijden in 2024 voor de ECMX Cup in samenwerking met ECMO
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit jaar werd er voor de tweede keer een ECMX Cup georganiseerd, het is een samenwerking tussen de ECMO-organisatie en de mensen van de ECMX Cup. Voor 2024 is er opnieuw een kalender gepresenteerd met drie wedstrijden.

Tijdens een vergadering tussen beide partijen is het volgende besloten: Herman Leunen van ECMO legde het forum uit dat het aantal renners op het Pacov evenement goed was, maar dat een groot deel van de renners uit Tsjechië kwam. Ook had het bestuur dit jaar slechts 1x een aanvraag ontvangen voor een CEC in 2024. Hierdoor kon het bestuur van ECMO niet zien hoe een CEC kampioenschap in 2024 zou kunnen worden verreden. Herman Leunen legde uit dat Harald Muhlig (Duitsland) de afgelopen 2 jaar een European Classic Motocross Cup (ECMX) heeft georganiseerd, dit kampioenschap omvatte de classics, twinshocks en Evo’s.

 

 

Het ECMO bestuur heeft voorgesteld dat in 2024 de ECMX in samenwerking met de ECMO zal rijden en de ECMO reglementen en klasse indeling zal overnemen. Er zullen drie evenementen zijn (Tsjechië, Duitsland & Oostenrijk). Er werd afgesproken dat voor 1 jaar de ECMO zou samenwerken met de ECMX. Er werd afgesproken dat dezelfde klassenindeling zou worden gebruikt voor de klassiekers; 50-, 50+, 60+, 66+ en 72+, er werd ook afgesproken dat de klassen in aparte races zouden worden verreden, dit was bijzonder belangrijk.

Bij elk van deze evenementen zou er ook 1 x een race met dubbele schokdempers en 1 x een Evo-race zijn. Harald Muhlig zal een update geven over data en locaties wanneer deze beschikbaar zijn en over de mogelijkheid om een niet-kampioenschapsevenement voor clubs / klassiekers te organiseren op de zondag van deze evenementen.

ECMO zal net als vorig jaar de CMCdN organiseren. Die wordt in september gereden in Tsjechië.

Kalender ECMX Cup

  • 15.06.2024   Schwanenstadt     Oostenrijk ECMX Cup
  • 27.07.2024   Culitzsch                Duitsland  ECMX Cup
  • 31.08.2024   TBA                        Tsjechië     ECMX Cup
  • 14.09.2024   Sedlcany                Tsjechië     CMCdN  ECMO

Uw reacties

More MX Vintage news