Gelukkige verjaardag Marnicq Bervoets

Gelukkige verjaardag Marnicq Bervoets
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vandaag is het de verjaardag van de vader van Jarne Bervoets, u weet wel die man die zelf in de jaren negentig en jaren tweeduizend zelf niet onaardig uit de voeten kwam op een crossmotor. Néén, alle gekheid op een stokje, Marnicq Bervoets is uiteraard veel meer dan dat!

De vandaag 54-jaar wordende motorcrosser werd 8x Belgisch kampioen, won 33 reeksen en 19 Grand Prix wedstrijden. Daarnaast werd hij viermaal vice-kampioen en voor was hij voor het Belgische publiek vaak de lieveling, die zich opofferde om een motorfiets te bereiden die hij niet kende om zo toch 3x de Motocross des Nations te winnen! Naast de drie overwinningen stond hij ook nog eens 6x op het podium met het Belgische team op de “Motocross des Nations”.

Het onderstaande filmpje is geen van de MXdN, wel één van het Wereldkampioenschap in 1995 en de Grand Prix van Polen. Waar de toenmalige Suzuki piloot iedereen een poepje laat ruiken! Alvast een gelukkige verjaardag Marnicq en geniet van het filmpje, want u heeft veel kinderen vaak doen juichen en tot motorcrossen aangezet.

Tekst: Mathias Van Eeckhoven

Uw reacties

More MX Vintage news