Morgen is de vreedzame mars “All4one on Wheels”

Morgen is de vreedzame mars “All4one on Wheels”
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De problematiek rond de motorcrosscircuits in ons land zorgde in februari al voor een eerste betoging waarbij motorcrossers en boeren samen protest voerden in Mol. Morgen 1 april (geloof ons, dit is echt geen aprilgrap) komt er een vervolg met een stille vreedzame mars die vertrekt vanaf het motorcrosscircuit in Lommel. Iedere sport of hobby is welkom.

De aanvallen van buurtbewoners en allerhande natuurverenigingen heeft de motorcrosswereld wakker geschud en dat resulteerde begin dit jaar in het oprichten van de facebook-groep “Red alle motorcrossomlopen, tijd voor vreedzame acties samen met de boeren”. Op zaterdag 17 februari kwamen boeren en motorcrossers samen in Mol om te betogen en dit samen met bekenden uit de motorcrosswereld zoals Joël Smets, Hans Corvers en Jacky Martens. Morgen komt er dus een vervolg met een stille mars met allerhande voertuigen. De organisatie neemt hieronder nog even de praktische kant van de optocht met jullie door.

Ten eerste willen wij als organisatoren jullie van harte op voorhand bedanken voor jullie deelname aan de vreedzame mars voorzien op 1 april 2024. We zijn het grondig beu alles te moeten zien verdwijnen waar we zo van houden! Daarom is dit onze tweede actie die we organiseren.

Hopelijk gaat het voor iedereen een onvergetelijke dag worden en laten we de wereld zien waar wij voor staan, op een positieve manier. Let op: het is niet mogelijk om onderweg bij de stoet aan te sluiten, verzekeringskwestie. Iedere chauffeur is verantwoordelijk voor zijn medepassagiers!

 

 

Een beetje algemene uitleg over de dag

De organisatie zal rond 08:00 u ‘s morgens aanwezig zijn, om de nodige voorbereidingen te treffen. Je zal ons terug vinden aan de inkom van Lommel moto track, Marie Curiestraat 2 te Lommel.  Mogen we op voorhand met aandrang vragen dat geen enkel voertuig het terrein opgaat zonder zich aan de inkom te melden.

Enkel de deelnemende voertuigen mogen het terrein op na het ondertekenen van het registratieformulier, de niet deelnemende voertuigen vragen we om de auto te parkeren aan de overkant van de straat. We mogen per sport goed laten zien wie we zijn, probeer zelf op een aanvaardbare manier onze sport in de positieve belangstelling te zetten.

Onze rit zal een 100km aandoen, we vertrekken om 10:30 u stipt aan Lommel moto track. Wees drie kwartier op voorhand zeker daar, want we zullen daar nog een mediamoment hebben.

Van Lommel moto track gaat het over de zuiderring richting Mol Rauw, Zilvermeer, Mol Sluis, Dessel, Geel ten aard, Kasterlee, Corsendonk, Arendonk, Oud-Turnhout, Kasterlee, Geel, Mol en Lommel. Gelieve voor de rit geen alcoholische dranken te nuttigen.

In Retie (Schoonbroek) hebben we een tussenstop, daar zijn toiletten voorzien. De organisatoren zijn: Frank Janssen, Laura Versmissen, Wim Michiels en Grietje Van Gorp. Mogen we met aandrang vragen onderweg geen zwerfvuil te dumpen, geen kruispunten te blokkeren, prioritaire voertuigen voorrang te geven, geen vernielingen aan te richten. De organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Wij wensen jullie alvast allen een onvergetelijke dag toe.

De organisatie

Foto: Infront Moto Racing

Uw reacties

More MX Vintage news