Oldtimercross Wambeek: De resultaten van BOTC- en Team Trofee!

Oldtimercross Wambeek: De resultaten van BOTC- en Team Trofee!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2018 is een feit. Op de VMCF-wedstrijd in Wambeek hing er een speciaal sfeertje. Ondanks het wat kille weer was die sfeer uitgelaten en hing er een gezonde spanning rond de twee extra reeksen van de bekende Team Trofee. De familie Thomas hadden een nieuwe omloop uitgetekend en die lag er zeer mooi bij.

Iedereen keek reikhalzend uit naar de tweede editie van de Team Trofee. De voorstelling van de piloten was al sfeervol en de reeksen zelf werden gereden op het scherp van de snee. Ook hadden we een eigen team ingezet in de reeks “Classics” met drie OVI-rijders Noël Jacobs, (deze keer op een Husqvarna), BSA-beul Marco Martens en Honda-rijder Patrick Verreckt. Deze laatste stelde net voor de start een lekke achterband vast op de Honda waardoor ter elfder ure een reservemotor werd ingezet. De 50cc Fantic Caballero werd in zeven haasten uit de bestelwagen gehaald en ingezet. Patrick had nog nooit op deze lichtgewicht gereden maar de reeks verliep prima voor hem. Hij kon de reeks uitrijden en zo werd ons team toch nog vijfde in de Team Trofee Classics. Deze reeks werd trouwens gewonnen door het EDS-team met Patrick Debroux, Iurie Vintea en Eddy Nuyts. Het team D&G met Jurgen Fleerackers, Danny Scheers en Steven Peeters won de reeks Team Trofee Oldtimers. De individuele winnaar bij de Classics was Maiconist Eddy Nuyts. In de reeks Oldtimers was dat Donny Van De Kerckhove.

We zouden het bijna vergeten maar naast de Team Trofee waren er op deze VMCF-cross ook de reguliere BOTC-reeksen. De podiumplaatsen vind je hieronder. De volledige resultaten en de individuele scores van de Team Trofee kan je nalezen op Mylaps Speedhive. Zo valt er ook een doek over het VMCF Oldtimers Regelmatigheidscriterium. Zodra de eindstand binnen is publiceren we deze hier op MXVintage. Later deze week krijg je nog beeldmateriaal van de oldtimercross te Wambeek. Volgende week zijn we toe aan de laatste wedstrijd voor het BK oldtimers te Reet bij Rumst. Daar moeten jullie bij zijn want het is de finale en in de tent wordt het daar een uitzonderlijk groot feestje.

Resultaat Team Trofee Classics

Resultaat Team Trofee Oldtimers

Pré 72 -55

 1. Christophe Lemaire
 2. Marco Martens
 3. Iurie Vintea

Pré 72 +55

 1. Luc Verpoorten
 2. Hubert Heck
 3. Luc Vanhuffelen

125cc A

 1. Werner Geurts
 2. Brenda Wagemans
 3. Patrick Schurmans

Pré 77 55+

 1. Eddy Nuyts
 2. Marc Saliën
 3. Georges Truyers

Pré 77 55-

 1. Bart Loysch
 2. Davy Bens
 3. David Jacobs

4T Open

 1. Wesley Vanerom
 2. Patrick Debroux
 3. Paul Van Den Eynde

Twinshocks 55+

 1. Danny Hens
 2. Jan Geboers
 3. Alain Maris

Twinshocks 55-

 1. Bart Vermeulen
 2. Kenneth Willems
 3. Erwin Budts

Twinshocks Masters

 1. Steven Peeters
 2. Franky Van De Gaer
 3. Jonas Hamels

Pré 92 55+

 1. Ivan Vandebroeck
 2. Cyriel Wauters
 3. Karl Van Noyen

Pré 92 55-

 1. Danny Scheers
 2. Jurgen Fleerackers
 3. Dennis Lijnen

Pré 92 Masters

 1. Donny Vandekerckhove
 2. Jan Blancquaert

Patrick Verreckt op een 50cctje!

Uw reacties

More MX Vintage news