Raad van State vernietigt voor tweede maal vergunning van Hondapark

Raad van State vernietigt voor tweede maal vergunning van Hondapark
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het lijkt erop dat de aanvallen op de overgebleven motorcrossterreinen nu in snel tempo blijven komen. In het geval van Hondapark in Olmen is het natuurvereniging VZW Valk die een vergunning contesteert. We kregen vandaag het spijtige nieuws van Marc Dammen dat de Raad van State de vergunning voor een twee maal vernietigt. 

Na Lommel en Lille krijgt nu Olmen en meer bepaald het Hondapark een nieuwe opdoffer te verwerken. VZW Valk beweert zelf ‘een predator’ te zijn en heeft onlangs een nieuwe aanval georkestreerd op het Hondapark in Olmen, waardoor er weer een extra motorcrossdossier op het bureau van minister Zuhal Demir terechtkomt.

Het Hondapark opende in 1972 en kreeg in 2017 van het Provinciebestuur terug een nieuwe  vergunning  om verder motorcrosstrainingen te laten doorgaan. Hiertegen diende de Dhr. Jan Claes voor de vzw VALK uit Mol beroep in bij de minister. De minister bevestigde in 2018 echter de afgeleverde vergunning.

 

 

Hierna stapte de vzw Valk naar de Raad van State. Drie jaar later, in februari 2021, beslist de Raad van State dat een artikel in de VLAREM-wetgeving van 1999 indertijd niet goed was onderzocht? (n.v.d.r: dit is 22 jaar na het rechtsgeldig worden van deze wet).

Hierop vernietigt de Raad van State de vergunning van het Hondapark. In september 2021 herbekijkt minister Demir de vergunning en levert terug een vergunning af met verscheidene aangepaste voorwaarden. De vzw VALK vindt dat de aangepaste voorwaarden nog niet voldoen en stapt in november 2021 nogmaals naar de Raad van State.

Nu, in februari 2024,  opnieuw drie jaar later, vernietigt deze zelfde raad op basis van diezelfde “slecht onderzochte wet” uit 1999 opnieuw de vergunning om te mogen rijden met competitieve crossmotoren op het Hondapark in Olmen.

De vergunning komt op termijn voor de derde keer terug op tafel bij de minister.

Uw reacties

More MX Vintage news