Tijd om in te schrijven voor de RSP Classic in Arco di Trento

Tijd om in te schrijven voor de RSP Classic in Arco di Trento
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na een jaar onderbreking is de RSP Classic terug op de kalender verschenen. Het is een wedstrijd voor landenteams op oude motoren en wat het geheel speciaal maakt is het feit dat deze wordt verreden op het wondermooie circuit “Il Ciclamino” in Arco di Trento.

Het is een MXGP-circuit met een erg spectaculaire ligging. Dit jaar werd er de MXGP van Italië gereden op 14 april en op 5 en 6 oktober is het dus de beurt aan de rijders op de oudere machines. De reeksen voor landenteams, de RSP Classic Nations worden gefilterd uit de resultaten van de bovenstaande 8 reeksen en dat is nieuw. Tijdens de vorige editie in 2022 werden er nog drie reeksen gereden voor landenteams maar nu zullen die er dus niet meer zijn. Elk land dient bij de registratie drie piloten aan te duiden die meedoen aan de RSP Classic Nations.

 

 

Alleen op die manier kunnen ze punten verzamelen voor de team classificatie. Elk landenteam moet bestaan uit drie piloten die deelnemen aan individuele races, zelfs in verschillende klassen. Elke natie is dus verplicht om rijders aan te melden die in drie verschillende reeksen punten verdienen. Na de wedstrijd worden die bij elkaar geteld en wint de natie met de meeste punten. Uiteraard kan je ook gewoon individueel deelnemen aan de reeksen.

Net als vorige keer zal er ook een Belgisch team meedingen naar de overwinning, daarover later meer.

De 8 verschillende klassen

 

 

Alle info en de mogelijkheid om te registreren vindt je via deze link van de organisatie: https://rspclassic.com

Uw reacties

More MX Vintage news