VIDEO: Drie Belgen delen de lakens uit in het WK

VIDEO: Drie Belgen delen de lakens uit in het WK
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Soms vergeten we hoe goed het toeven was op de wedstrijden toen Stefan Everts, Joël Smets en Mickael Pichon met elkaar in de clinch gingen. Toen de tweevoudig 250cc-kampioen overstapte naar de 450cc-klasse, was het vuurwerk, want de drie motorcrosslegendes gingen de strijd met elkaar aan. Dorna promootte in 2003 een format met één manche en drie klassen op één dag.

Het seizoen 2003 was zondermeer een fantastisch seizoen, met Pichon die de eerste drie wedstrijden won en Stefan Everts en Joel Smets leek te gaan domineren. Pichon ging zo hard, het leek wel alsof de Belgen rookies waren, en zijn vertrouwen was hoog. Hoogmoed komt altijd voor de val en dat mag je in de motorcross erg letterlijk nemen. Everts en Smets toonden waarom zij 10 en 5-voudige wereldkampioenen zijn en lieten de Suzuki fabrieksrijder achter toen zij vertrouwen begonnen te krijgen.

Steve Ramon: wereldkampioen 125cc 2003.

Op het moment dat Stefan Everts de overstap maakte naar zowel de 125cc (na ronde drie) als de MXGP-klasse was de druk eraf en werd hij dominant. Na een 3-9-4 score in de eerste drie rondes won Everts het kampioenschap met maar liefst 40 punten voorsprong op Smets, die geen algemeen klassement won, maar negen van de 12 rondes op het podium eindigde. De 125cc klasse kreeg met Steve Ramon eveneens een Belgische wereldkampioen. Ondanks de heerschappij van Stefan Everts in negen van de twaalf wedstrijden werd Ramon de wereldkampioen 125cc van 2003.

Ook Smets at van twee walletjes. in de MXGP-klasse eindigde hij tweede in het WK na Everts. In de 650cc klasse pakte hij de wereldtitel door Javier Garcia Vico en Cédric Melotte achter zich te laten in de eindstand.

Hieronder staan de rondes in Spanje, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België.

Foto’s: Ray Archer en NamurMX

Uw reacties

More MX Vintage news