BOTC: Alles wat je moet weten over de oldtimercross in Genk

BOTC: Alles wat je moet weten over de oldtimercross in Genk
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Nu zaterdag 17 juni gaan de oldtimercrossers van start op de Horensbergdam te Genk voor hun vierde proef van het Belgisch kampioenschap. De organisatie is in handen van het Tits MX Team, AMC Genk, VLM en de werkgroep BOTC. 

Op zaterdag zijn de jeugdrijders van JMS aan zet samen met de vijf reguliere oldtimerreeksen. Ook is er een AMC Genk reeks toegevoegd aan het programma. Mogen wij aan iedereen vragen om de geldende regels te respecteren want de motorcross staat onder druk en we worden afgestraft voor elke fout die wordt vastgesteld. Gebruik dus een milieumat, drop afval in de daarvoor voorziene afvalbakken, er mag ook niet worden gereden in het rennerspark met pitbikes, e-bikes, quads en motoren.

 

 

Ook van de BOTC-werkgroep komt er een melding. Er zijn tijdens de voorbije wedstrijden enkele BOTC-leden verbaal hard aangepakt en dat kan natuurlijk niet. De incidenten waren niet respectvol en tegen de regels. Elk lid van de BOTC-werkgroep leeft, net als de piloten en hun aanhang, voor deze sport en tracht elk jaar uit vrije wil en onbezoldigd een mooi kampioenschap op poten te zetten. In het BOTC-reglement staat een duidelijke verwijzing naar dit item en daarom citeren we het graag nog eens.

“De piloten en hun sympathisanten behandelen alle personen, die op welke wijze dan ook meewerken aan de organisatie, met het grootste respect. Bedreigingen door piloten en/of hun begeleiders, van welke aard ook, aan het adres van de medewerkers zal, wanneer nodig in samenspraak met de federaties, worden gesanctioneerd door uitsluiting en verbod nog verder deel te nemen aan de wedstrijd(en).”

Inschrijven doe je in de feesttent op vrijdagavond tussen 18u30 en 20u. Op zaterdagochtend is dat van 7u tot 9u. De trainingen voor de oldtimers starten om 9u20. De prijsuitreiking gaat door in de feesttent omstreeks 18u45. Het uurschema kan je hier downloaden en afdrukken. Het GPS-adres is: Damstraat 5, 3600 Genk.

Uurschema oldtimercross

Foto’s: Tim Van Echelpoel en Ludo Vanwiddingen

Uw reacties

More MX Vintage news