CMCdN Lugnorre: Belgische zege in klasse 49-!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op zaterdag 8 september werd de CMCdN ECMO – met andere woorden, het internationaal landenkampioenschap voor klassieke crossmotoren – gehouden in Lugnorre, Zwitserland! Een delegatie van maar liefst 20 van onze illustere Oldtimers maakte de reis, onder leiding van Francis Stempien in zijn rol als Team Manager! En het nieuws dat we van de dag krijgen is uitstekend! Een overwinning in de 49-klasse en een podiumplaats in de 50+ klasse.

In de 49-klasse waren de gevechten intens, met Jan Blancquaert die de eerste heat won. De tweede manche was een zware, met Jan Blancquaert die uitviel en Brenda Wagemans die moest opgeven met een kapotte motor, maar Christophe Lemaire en Bjorn Verdoodt klaarden de klus door respectievelijk 6e en 4e te worden. Jan Blancquaert klom op naar de 10de plaats om België uiteindelijk de overwinning te bezorgen! En laten we niet vergeten dat België deze Nations 2023 won met een andere prestatie waar we trots op mogen zijn: voor de eerste keer op het EK stond een vrouw, Brenda Wagemans, op het podium en bovendien op de hoogste trede!

De Nederlanders waren dan weer heer en meester in de klasse 60+. Johan Kistemaker, Rien van Wekken en Olaf Montfrans klopten de Tsjechen in deze categorie. Hier is het algemeen klassement in 49- !

In de categorie 50+ stond België ook op het podium, dankzij Danny Seels, Steven Wouters, Fred Winance en Iurie Vintea! Het was een ongenaakbaar Tsjechië dat de overwinning pakte. De strijd om de eerste plaats was hevig tussen de Britten en de Belgen, met België op een prachtige 3e plaats. Hier zijn de algemene 50+ klassementen!

170 rijders namen deel aan dit prestigieuze evenement, dat van een zeer hoog niveau bleek te zijn! We hadden 5 teams van 4 rijders ter plaatse, als volgt verdeeld.

-50 jaar: Bjorn Verdoodt, Jan Blancquaert, Christophe Lemaire, Brenda Wagemans.
50+: Danny Seels, Steven Wouters, Fred Winance, Iurie Vintea.
60+: Patrice Thioux, Jean Luc Bodart, Silvio Passinetti, Luc Meersman.
66+: Roger Jaemers, Rudy Swinen, Herman van Broeckhoven en Freddy Fleerackers.
72+: Joseph Careme, Oost Oostra, Robert Sommers en Franky Van Eecke.