“Namur Legend 2024: Een nieuwe optocht en een Kampioenenrace”

“Namur Legend 2024: Een nieuwe optocht en een Kampioenenrace”
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het evenement Namur Legend, bedacht en gecreëerd door Thierry Materne iets meer dan 10 jaar geleden, keert terug op 27 en 28 juli 2024! En er is geen twijfel dat deze editie van 2024, ter herdenking van het illustere verleden van de motorcross in Namur, een nieuwe mijlpaal zal bereiken! Het nieuws dat we ontvangen is opwindend. Een nieuwe optocht zal door de stad Namur trekken om de top van de Citadel te bereiken, en een Race der Kampioenen staat nu op de agenda.

Een nieuwe editie van de optocht

De burgemeester van Namur heeft zijn goedkeuring gegeven en ondersteunt het idee van een tweede optocht van oude crossmotoren, die op zaterdag 27 juli 2024 zal plaatsvinden en, net als in juli 2022, van het circuit van Erpent naar de Citadel zal gaan. We herinneren ons met emotie het geweldige moment van 2022, een totaal feest toegejuicht door een enorme menigte langs de route!

Zoveel glimlachen en vreugde, zowel in de straten van Namur als op de Esplanade van de Citadel. En het is goed om te zien dat de stad Namur trots haar sportieve legende hervat sinds de inauguratie van de stèles aan de rand van de Esplanade, ook al weten we dat de GP 500 van Namur, die tot 2007 op het terrein van de Citadel werd gehouden, nu tot het verleden behoort.

Om deel te nemen aan de optocht, hoeft u zich alleen maar in te schrijven via e-mail naar tdmaterne@msn.com met uw naam, voornaam en de merk- en motortype-specificaties.

 

 

Een Race der Kampioenen met grote namen

Thierry Materne kondigt ons ander goed nieuws aan! En deze keer zal het een primeur zijn voor het prachtige circuit van Erpent! Een “mini” Race der Kampioenen staat op het programma voor zondag 28 juli. Deze race is bedoeld voor elke coureur die heeft deelgenomen aan minstens één manche van de GP 500 van Namur. En we kunnen ons goed voorstellen dat dat veel piloten zijn!

De uitnodigingen zijn verstuurd en er worden al enkele zeer grote namen aangekondigd. Jean-Jacques Bruno, Jean-Claude Laquaye, Pascal Leuret, Marc Velkeneers, Kurt Ljungqvist, Clément Desalle en Dave Thorpe hebben al bevestigd. Een droom en een paar nieuwe rondes op het hart van de Legende!”

 

 

Een rush op de inschrijvingen

Een ander punt is dat de inschrijvingen een groeiend succes kennen. Op 6 november (bron: officiële website) waren er nog 90 plaatsen beschikbaar voor deelname aan Namur Legend 2024, verdeeld als volgt: 55 plaatsen voor buitenlandse rijders en 35 plaatsen voor Belgische rijders met beperkingen in de categorieën ‘open’ en ‘minder dan 35 jaar’, waar de quota voor Belgische piloten al zijn bereikt, maar met de mogelijkheid om u als reserve in te schrijven.

Het wordt daarom aangeraden om niet te lang te wachten, hier is de link: https://namurlegend.be/inscriptions

 

 

We leven ook met onze tijd mee

Een andere innovatie is dat het circuit op zaterdag 27 juli open zal zijn voor eigenaren van elektrische motoren. Bij deze gelegenheid zal het merk van elektrische motoren, EMX, aanwezig zijn op de locatie van Erpent. Ze zullen hun XF30 presenteren en op zaterdag 27 juli testritten aanbieden. Een oproep aan alle liefhebbers!

Laten we ook niet vergeten dat de zaterdag een sessie zal bieden voor elektrische fietsen (Surron, Stark Varg, BHR, Alta, …). Alle liefhebbers van de discipline zijn uitgenodigd om deel te nemen, mits ze zich verplicht inschrijven (gratis voor deelnemende rijders aan Namur Legend op zondag) en het kost 10 euro voor ‘de gewone burger’, met gratis toegang en inbegrepen voor de wedstrijd op de volgende dag.”

 

 

Tot slot, laten we niet vergeten dat het evenement democratisch en familiaal van aard is, en het zal onder andere de volgende hoogtepunten bevatten:

– Een Inter-Nations motorcrosswedstrijd
– Een tentoonstelling van uitzonderlijke crossmotoren
– Een markt voor reserveonderdelen.

Om nog meer te weten te komen, hier is de link naar ons vorige artikel.

Tekst en foto’s: Manu Jacques / Bronnen: Namur Legend en Thierry Materne

Uw reacties

More MX Vintage news

 • Wedstrijdverslag Classic Motocross Lochem

  Wedstrijdverslag Classic Motocross Lochem

  Toch altijd weer een prestige wedstrijd; Lochem. Ik hoorde vandaag veel rijders zeggen dat ze hier graag komen. Ik kijk wel uit om daar iets tegen in te brengen want …
 • Lezing over de Motocross der Azen in oktober

  Lezing over de Motocross der Azen in oktober

  Marcel Hermans, auteur van o.a. het boekwerk “Motocross der Azen” gaat op dinsdag 15 oktober 2024 een lezing geven over hetzelfde tot de verbeelding sprekende item. De organisatie is in …
 • Christian Burnham stelt werk ten toon

  Christian Burnham stelt werk ten toon

  Ex-GP rijder Christian Burnham (o.a. Sarholz Honda en VOR Factory) kwam na zijn carrière in zwaar weer terecht. Een  zware drankverslaving leidde bijna tot zijn ondergang. Ondertussen is de viervoudige …
 • ECMX Cup Schwanenstadt: Bjorn Verdoodt en Iurie Vintea op het podium

  ECMX Cup Schwanenstadt: Bjorn Verdoodt en Iurie Vintea op het podium

  Afgelopen zaterdag werd de tweede ECMX Cup verreden in het kader van het Europees kampioenschap Classic Motocross. Place to be was deze keer de voormalige GP-omloop van Schwanenstadt in Oostenrijk. …
 • Eli Helsen triomphe en Twinshocks à Genk

  Eli Helsen triomphe en Twinshocks à Genk

  La caravane du BOTC s’est retrouvée hier, samedi 15 juin, sur le Circuit du Horensbergdam à Genk, pour la seconde fois consécutive, afin de disputer la 4ème manche du Championnat …