VIDEO: Suzuki promotiefilm van 1970

VIDEO: Suzuki promotiefilm van 1970
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In de laatste drie jaren van de jaren zestig werkten de Japanse ingenieurs van Suzuki naarstig aan hun crossmachines om een gooi te doen naar een wereldtitel in de motorcross. De promotiefilm geproduceerd door Suzuki over hun 1970 Grand Prix 250cc seizoen werd verworven door regisseur Todd Huffman en Pipeline Digital Media (PDM) van ISDT legende en AMA Hall of Fame Billy Uhl en zijn vader Herb Uhl in het originele 16mm formaat.

Zij hadden het in bezit omdat zij Suzuki dealers in Boise, Idaho waren. Er bestaan enkele versies online of op dvd, maar niets in deze kwaliteit of volledige lengte. Het is overgezet naar een high-definition formaat en is nu voor iedereen beschikbaar gemaakt. 

Het waren Olle Pettersson, Sylvain Geboers en Joël Robert die in de 250cc-klasse hun kans mochten gaan om de wereldtitel van 1970 te ontfutselen van de Europese merken. In het Japanse Hamamatsu (het hoofdkwartier van Suzuki) moesten ze vooraf veel verwachtingen gesteld hebben omdat ze het volledige motorcrossseizoen van dat jaar in beeld brachten. In de promotiefilm van 25 minuten zie je Joël Robert wereldkampioen worden en hoe Suzuki zijn allereerste titel won.

Uw reacties

More MX Vintage news