Preston Petty Products in zee met Polisport

Bekende vintage plastics fabrikant Preston Petty tekent overeenkomst met Portugese plasticproducent Polisport.

De befaamde fabrikant van plastic spatborden en nummerborden uit de USA heeft vorig jaar in oktober een verbintenis aangegaan met Polisport uit Portugal.Voor Preston Petty betekent het een nieuwe start want de producten raakten nog moeizaam de grote plas over. Zowel Polisport als Preston Petty zijn pioniers in de motorsport en beiden zijn ze actief in de productie van kunststoffen. Deze gelijklopende activiteiten brachten hen uiteindelijk samen. Voor Preston Petty was het de mogelijkheid om de groeiende markt van de vintage motorcross te bespelen.

Preston Petty en Pedro Araujo (Polisport)

Er is steeds meer vraag naar vintage plastic en daar kunnen beide fabrikanten een rol in gaan spelen. Het Portugese Polisport gaat de volledige productie overnemen van Preston Petty en doet ook de distributie ervan. Preston Petty maakte in de jaren ’70 furore door nagenoeg onbreekbare kunststoffen spatborden te maken voor motorcross en enduro. De delen worden gemaakt door het procedé dat wij “spuitgieten” noemen of in het Engels ” injection moulding ” .

Voortaan worden deze producten dus gemaakt in Carregosa in de buurt van Porto. De kwaliteit is uiteraard dezelfde die je van beide bedrijven mag verwachten. Polisport levert via Bihr aan vele dealers in België dus kan je zeker bij jou lokale dealer een bestelling plaatsen. Dit is de webpagina van Polisport en dit is de site van Preston Petty Products.

Een gedachte over “Preston Petty Products in zee met Polisport”

  1. Thank you for this great post! Preston Petty Products is very happy and excited to be partnering with Polisport Plastics. Both Preston Petty and Polisport exhibit quality products and that legacy will continue.
    Now as Polisport as our worldwide distributor our Preston Petty Products will be distributed and sold near you. This now makes the shipping prices affordable worldwide!!
    Cheers to a great beginning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.