De resultaten van de ECM0-race CEC2 in Dieskau (D).

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Podiumplaatsen voor Belgen in 2de wedstrijd voor het EK.

De tweede race voor het Europees kampioenschap Classic Motocross ging door in het Duitse plaatsje Dieskau op een fikse boogscheut van Leipzig. Onze landgenoten deden het behoorlijk met een aantal podiumplaatsen.

Deze keer konden ze echter het hoogste trapje niet halen. Dit EK wordt verreden in vijf leeftijdscategorieën. In de Reeks 30+ was de beste Belgische prestatie voor Björn Verdoodt. Hij werd vierde voor Christophe Lemaire. De Moldavische Belg Iurie Vintea werd zevende. In de reeks 50+ werd Jantje Blancquaert tweede in de eindstand dankzij een reekszege en een vierde plaats. Danny Seels werd netjes derde en John Smeyers kon beslag leggen op de vijfde rang. De volledige uitslagen via Mylaps Speedhive vind je hier. De derde en laatste wedstrijd voor dit kampioenschap vind plaats in het Nederlandse Lochem op 17 juni. Uiteraard is er ook nog de Classic Motocross of Nations in Randers Denemarken. Die gaat door op 9 september. U krijgt binnen enkele dagen van ons ook nog de tussenstand van het kampioenschap na twee de twee wedstrijden van Stribro en Dieskau.