Videotime: De Grand-prix van Engeland 250cc in 1964.

Joël Robert wint Britse GP 250cc in Cadwell Park

Greeves rijder Dave Bickers

Deze keer gaan we naar het nog prille wereldkampioenschap 250cc. Deze competitie bestaat nog maar sinds 1962. Het is de Zweed Torsten Hallman die de twee eerste wereldtitels wegkaapt maar in 1964 komen enkele jonge snaken zich mengen in de debatten.

De ene is de Brit Dave Bickers die al een pak nationale wedstrijden won en de andere is de 19-jarige Belg Joël Robert. De Belg blinkt uit op alle omlopen en is een echte kunstenaar op de crossmotor. Het lijkt erop dat hij zowat alles kan en dat probeert hij te bewijzen in het wereldkampioenschap 250cc. Het is 2 juli 1964. De Britse Grand Prix gaat dat jaar door in Cadwell Park en is de achtste wedstrijd van het WK. Langs de omloop staan 21000 enthousiaste toeschouwers naar het spektakel te kijken. Bickers wint de eerste reeks op zijn Greeves maar Robert (op CZ) wint de tweede reeks en wordt eindwinnaar. Later dat jaar wordt onze landgenoot voor het eerst wereldkampioen 250cc.

Een gedachte over “Videotime: De Grand-prix van Engeland 250cc in 1964.”

  1. Dit was echte motorcross,sterke,stoere mannen die een zware motor de baas konden gedurende een echte 45min reeks;schril
    contrast met de frele,fragiele ventjes van nu die het enkel moeten hebben van het circusachtige ,springerige gedoe van nu,de motorcross van nu precies een circus waar rijders beter een rode neus en grote schoenen zouden aandoen als clowns in een circus.Spijtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.