Belgen bestormen podium van Talkessel Classic’s in Teutschenthal!

Belgen bestormen podium van Talkessel Classic’s in Teutschenthal!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Wat in de GP’s al even niet meer lijkt te lukken doen de Belgen wel in de vintage motocross. Op de tweede editie van de “Talkessel Classic’s” gisteren op de GP-omloop van Teutschenthal waren onze landgenoten beresterk.

De podiumplaatsen waren in zowat elke categorie voor de sterke Belgen. De strafste Belgen waren deze keer de broertjes Steven en Kristof Peeters die beiden door een dubbele reekszege hun klasse wisten te winnen. Steven Peeters deed dit in de categorie Twinshocks -50 jaar en Kristof deed hetzelfde in de klasse EVO -37 jaar. Straffe broers die twee! In de categorie Classics -50 werd Björn Verdoodt 2de. Dat deed ook Danny Seels in de categorie Classics -60.

In de reeks EVO +50 kon Brik Schelfaut een tweede plek scoren. En Jan Geboers reed geheel solidair ook naar een tweede podiumtrap in de klasse Twinshocks +50. Dat was meteen een indrukwekkende reeks podiumplaatsen voor onze Belgen. Dat bewijst dat de vintagecross in ons land op een hoog niveau staat. Dat belooft voor de komende jaren.

Nog een vaststelling: Het initiatief van MSC Teutschenthal is een schot in de roos. Dit voorbeeld is misschien de aanzet tot nieuwe organisaties op huidige GP-omlopen en wie weet komt er zo ooit een heus wereldkampioenschap vintage motocross. Hardop dromen mag! Alvast een dikke proficiat aan de Belgen. De volledige uitslagen kan je raadplegen op Mylaps Speedhive.

Uw reacties

More MX Vintage news