BOTC: Scott Geboers wint 125cc AC klasse in Genk

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De tweede wedstrijd in Genk kreeg een heel andere set-up dan die van twee weken geleden. De weergoden waren nu in een heel andere bui en dat zorgde voor een circuit dat door het water een vastere ondergrond kreeg met veel grip. Suzuki-rijder Scott Geboers ging daar prima mee om want hij won de klasse met luchtgekoelde 125cc motoren.

De wedstrijd werd georganiseerd door het Tits MX Team in samenwerking met de VMCF. AMC Genk had, zoals we dat van hen gewend zijn, een erg fraai verzorgde omloop neergelegd. De reeksen Pré 73 en Pré 78 werden tijdens deze wedstrijd bevolkt met extra rijders van de nieuwe IMBA Oldtimers competitie. Het was de laatste race in een reeks van drie waardoor de winnaars van elke IMBA-klasse werden gehuldigd na afloop van hun reeksen op de Horensbergdam. De foto’s van de winnaars zie je eveneens onderaan dit artikel.

Cedric Lejeune

Zoals gezegd won Scott Geboers de 125cc in de categorie voor luchtgekoelde motoren. De eerste reeks werd gewonnen door een verrassende Cedric Lejeune die met zijn KTM niemand in zijn wiel duldde. OVI-rijder Werner Geurts werd tweede voor Scott Geboers. Deze laatste won dan weer de tweede reeks voor Geurts en Lejeune. Geboers won zo dankzij een betere tweede reeks de wedstrijd in Genk.

Later krijgen jullie nog een flinke lading foto’s te zien van maar liefst drie fotografen.