CMCdN in Marum: De resultaten!

CMCdN in Marum: De resultaten!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het noorden van Nederland werd afgelopen zaterdag door dertien landen en meer dan tweehonderd piloten strijd geleverd voor de begeerde landentitel voor classic motoren (CMCdN). Ondanks een collectief sterk België konden onze landgenoten niet met de grootste trofee huiswaarts keren.

De mooi verzorgde omloop Trimunt  in Marum was het strijdtoneel voor de vijf leeftijdscategorieën. De ECMO-wedstrijd werd echter ontsiert door het overlijden van de Duitser Rainer Dierolf. De 62-jarige motorcrosser werd onwel na zijn reeks en overleed ondanks een snel ingrijpen van de hulpdiensten.

De tijdswaarneming in Marum was niet van deze tijd. Buiten de individuele reeksen was er niks te vinden van de landenprestaties op het net: Dat kan veel beter. Met wat gepuzzel kregen we toch een resultaat op papier met dank aan onze Belgische landenverantwoordelijke Roger Jaemers.

In de categorie 30+ werden de Belgen derde. Team Engeland won deze wedstrijd voor de de Tsjechen. In de reeks 50+ deden onze landgenoten het nog beter met een tweede plaats in de eindstand. Jan Blancquaert wist zelfs twee reeksen op zijn naam te schrijven. De Britten wonnen de landentitel voor de Belgen en de Denen. De 60+ categorie werd gewonnen door Finland. Team Nederland werd tweede. Ondanks een sterk rijdende Patrice Thioux werden de Belgen vijfde.

In de reeks 66+ was het feest voor de Tsjechen. Zij wonnen deze categorie voor de Nederlanders en de Zwitsers. Ook hier werden de Belgen vijfde. In de oudste categorie 72+ konden de Belgen niet voor de landentitel gaan omdat er slechts twee piloten konden afreizen naar Marum. De Zweden waren oppersterk en wonnen voor de Denen en alweer Team NL. Eén van de smaakmakers in deze reeks was onze landgenoot Franky Van Eecke. Hij werd tweede in de eerste reeks en won de tweede. De individuele resultaten kan je bekijken op Speedhive.

Tijdens deze wedstrijd was er een algemene vergadering voor de leden van de ECMO-organisatie. Daar werd beslist dat België volgend jaar een wedstrijd toegewezen krijgt voor het Europees kampioenschap Classic Motocross. Die zal gereden worden op vrijdag 1 mei 2020 in de Limburgse gemeente Molenbeersel en is meteen ook de eerste proef van het drieluik van deze competitie. Een week later op 9 mei is er CEC-2 in het Engelse Reading. Tot slot is er de laatste proef (CEC-3) in Tsjechië op 6 juni 2020. De wedstrijd zal daar plaatsvinden op de oude GP-omloop van Jinin.

CMCdN Marum 30+

Team Engeland     Kris Winder, Wayne Partington, Keith Rice en Andy Hinchliffe.

CMCdN Marum 50+

Team Engeland     Keith Best, Nick Archer, Ady Cox en Gene Womack.

CMCdN Marum 60+

Team Finland        Ari Lathi, Leo Uro, Timo Jarvinen en Jukka Penttila.

CMCdN Marum 66+

Team Tsjechië      Jiri Stodulka, Miroslav Hanacek, Karel Kozak en Frantisek Bezdicek.

CMCdN Marum 72+

Team Zweden      Rolf Bernhardsson, Hans Astorsson, Roland Gustavsson en Claes Elmgren.

Foto’s: Stichting Classic Motocross NL en Ramona Steude-Schulze.

Uw reacties

More MX Vintage news