Dafy Moto gaat de Belgische toer op!

Dafy Moto gaat de Belgische toer op!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dafy Moto, al jaren bekend op de Franse motormarkt als specialist in uitrusting en accessoires voor de motor, maakt zijn intrede in België. Het is de eerste internationale markt voor het Franse bedrijf.

Al bijna 50 jaar lang schrijft Dafy Moto een ongelooflijk succesverhaal. Sinds hun ontstaan in 1974 opende de Franse onderneming meer dan 180 winkels in Frankrijk en sinds 2007 zijn ze ook online actief.

De cijfers benadrukken het succes van Dafy Moto: tussen 2017 en 2020 steeg de omzet met maar liefst 1.000% en het afgelopen jaar nam het verkeer naar hun website – met een collectie van meer dan 100.000 producten gaande van kleding tot accessoires – toe met maar liefst 30%. Nu begint Dafy Moto ook aan een internationaal verhaal. En dat begint in… België!

Thuis in off-road

Dafy Moto is bij onze zuiderburen een begrip bij alle motorrijders. Ook motorcross-en endurorijders dus! Sinds enkele jaren is Dafy hoofdsponsor van het GSM Dafy Michelin Yamaha team van Serge Guidetty dat dit jaar met Maxime Desprey zowel de Franse MX1 als SX1 titel won.

Daarnaast heeft Dafy ook een succesvol eigen enduroteam, is het een belangrijke sponsor van Dakar-topper Xavier de Soultrait (openingsfoto) en in de strandraces trok Dafy voorheen al de Belgische kaart met Yentel Martens die nu werd opgevolgd door Daymond Martens in het Dafy Michelin Wonderbike team!

Een aanbod gericht op de Belgische markt

Vanwaar die keuze? “We willen tegemoetkomen aan de vraag van onze vele Belgische klanten die nu reeds de landsgrens oversteken naar een vestiging in hun buurt. Het was dan ook een logische stap om zèlf de grens over te steken naar België.”, vertelt Sarah Mussati, verantwoordelijke Internationale Ontwikkeling van Dafy Moto.

De Franse groep besliste om niet zomaar de leveringen via de webshop vanuit Frankrijk naar België te verzenden, maar ontwikkelde een specifieke website met diensten en promoties die nadrukkelijk op ons land gericht zijn. “Wij zijn één en al oor voor ons Belgische publiek,” gaat Sarah verder. “Dafy-klanten kunnen hun producten thuis of aan een ophaalpunt laten leveren. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van onze Click & Collect bandendienst: via onze website kunnen mensen banden bestellen en de montage inplannen bij een Dafy-winkel net over de grens: Dafy Moto Seclin, Dafy Moto Valenciennes, Dafy Speed Hazebrouck, Dafy Speed Mézières, Dafy Speed Hallennes-lez-Haubourdin en Dafy Moto Thionville.

Tot 15% korting, gratis levering én 100 dagen bedenktijd

Alle bekende off-road merken (Alpinestars, Shot Race Gear, Thor, Airoh, 100%, Kenny…) zijn vertegenwoordigd in de Belgische catalogus van Dafy Moto, en dat tegen onklopbare prijzen. Daarnaast biedt Dafy ook de toppers voor wegrijders aan zoals Dainese, Rev’It, Schuberth, TCX en bovendien zijn er ook sterke huismerken: All One, DMP et Baltik.

“In totaal kan de klant kiezen uit bijna 200 merken in uitrusting, accessoires en banden voor de motorfiets. Ons aanbod is zo ruim dat iedereen er zijn gading kan vinden,” legt Sarah Mussati uit. “Om onze lancering in België feestelijk te vieren bieden we tijdens de maand november tot 15% korting op elke bestelling en is de levering volledig gratis, ongeacht het bedrag!”

Bezoek snel de Belgische website via deze link en volg de Belgische Facebookpagina: @dafymoto.belgie

Foto’s: Rally Zone, MX July/Kevin François, Dafy Moto

Uw reacties

More MX Vintage news