De gevolgen voor de motorcross door de uitbreiding van de maatregelen!

De gevolgen voor de motorcross door de uitbreiding van de maatregelen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Zonet is door de regering Wilmès beslist om massa-evenementen te verbieden tot 31 augustus 2020. De focus lag hier vooral op de grote zomerfestivals zoals Werchter, Tommorowland en Pukkelpop. Maar wat is een massa-evenement?

Volgens minister Jambon valt voor 3 mei een beslissing voor al die andere evenementen die vandaag niet zijn beschreven. Dat de MXGP in Lommel op 1 en 2 augustus op de schop gaat is evident maar wat met de kleinere wedstrijden en het Belgisch kampioenschap oldtimercross? Tot 3 mei zal er geen enkel evenement mogen georganiseerd worden waardoor de tweede wedstrijd in Molenbeersel al komt te vervallen. Ook is er nog geen getal geplakt op hoeveel personen mogen deelnemen aan een evenement.

Mocht een motorcross voor VLM en VMCF en bij uitbreiding een oldtimercross als een massa-evenement worden beschouwd dan is de eerste race voor het BK oldtimercross op 5 september in Kersbeek. Nadien zij er nog Broechem en Reet waardoor deze competitie slechts uit drie wedstrijden zou bestaan. Laten we hopen dat de regering voor 3 mei een juiste beslissing neemt voor de kleinere evenementen zoals de BOTC-competitie. Wij blijven u op de hoogte houden in deze moeilijke tijden.

Uw reacties

More MX Vintage news