Ex GP-rijder Herbert Schmitz overleden!

Ex GP-rijder Herbert Schmitz overleden!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We ontvingen vandaag het trieste bericht dat de Duitse motorcrosser Herbert Schmitz is overleden. Schmitz kreeg enkele jaren geleden een beroerte en verbleef sindsdien in een zorginstelling. De motorcrosser was een sterke grand-prixrijder in de jaren zeventig.

Hij was een leeftijdsgenoot van andere Duitse toppers zoals Willy Bauer, Adolf Weil en Hans Maisch. De verstokte Maico-piloot zou toch enkele jaren met concurrent Puch deelnemen aan het wereldkampioenschap 500cc als ploegmaat van Joël Robert. In 1977 koos Schmitz terug voor Maico en kon een zesde plaats scoren in het WK. En jaar later was hij echt top en kon als vierde finishen in de 500cc klasse. Hij was ook enkele jaren actief in de 250cc klasse.

Jaren later was Herbert Schmitz een graag geziene gast op internationale vintage motorcross-wedstrijden. Ook was hij een aantal keren actief in het Belgisch kampioenschap oldtimercross. Na een val op zondag 24 maart werd de voormalige motorcrosser opgenomen in het ziekenhuis waar hij een dag later zou overlijden. Herbert Schmitz werd 72 jaar oud. Wij wensen familie en vrienden van Herbert veel sterkte toe.

Uw reacties

More MX Vintage news