FOTO: De gedenkpanelen op de Citadel van Namen

FOTO: De gedenkpanelen op de Citadel van Namen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Citadel van Namen en dan bedoelen we vooral de esplanade heeft een metamorfose ondergaan onder impuls van de stad. Een GP motorcross zal er helaas nooit meer plaatsvinden maar de rijke geschiedenis die de sport op deze locatie heeft opgebouwd werd opgenomen in de nieuwe look.

Wij krijgen nog altijd kippenvel als we op de esplanade arriveren en horen ergens in ons achterhoofd wijlen Jos Vanluyd in de microfoon brullen dat het tijd is dat de piloten zich vervoegen in het gesloten park. Intussen is er een tentoonstellingsruimte bijgebouwd (Le Pavillon) en heeft Brasserie Panorama een flinke renovatie gekregen. Moest er nog een wedstrijd gehouden worden dan zouden de piloten vanuit het bos knal in de tentoonstellingsruimte springen.

 

 

Ook de kabellift werd vernieuwd waardoor je je rechtstreeks vanuit het centrum naar de esplanade kan begeven met een erg spectaculair uitzicht op de Maas en de Citadel zelf. Iedere motorcrossliefhebber wandelde tijdens een GP 500cc al eens naar het terras van de brasserie om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de Maas en de stad Namen.

Geniet je van onze artikels? Trakteer ons dan op een kopje koffie door op onderstaande knop te drukken. Wij danken u voor de erg geapprecieerde attentie.

Het is net daar dat alle Belgische winnaars van de roemrijke GP 500cc worden herdacht. Er werden panelen geplaatst met uitleg over de straffe motorcrossers. De panelen zijn ook opgesmukt met mooie afbeeldingen.

Wij waren gisteren nog eens op de Citadel om een foto te maken van elk paneel. Die zie je hieronder.

Foto: Danny Hermans

Uw reacties

More MX Vintage news