Het Kawasaki VMX Museum in Italië

Het Kawasaki VMX Museum in Italië
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Grasduinen in social-media heeft zo zijn voordelen. Af en toe kom je dingen tegen waarvan we het bestaan niet eens konden vermoeden. Zo blijkt er in het Zuiden van Italië een museum te liggen waar de motorcrossgeschiedenis van Kawasaki wordt tentoongesteld. Daar in het zonnige zuiden hadden we zoiets niet verwacht maar het opent perspectieven voor een toekomstige vakantie.

U moet in Castrolibero zijn dat op een boogscheut van Cosenza ligt. Het museum dat de deuren opende in december 2015 is geheel gewijd aan de Kawasaki crossmotoren van 1974 tot eind de jaren ’90. Voor het opzoekingswerk deden ze beroep op de Kawasaki-importeur van Italië en de AHRMA (American Historic Motorcycle Association). Ook is er steun van Kawasaki USA. Het museum is daarom vooral geïnspireerd door de Amerikaanse motoren omdat de ontwikkeling in de beginjaren vooral over de grote plas gebeurde. Er staat voor ongeveer 250.000€ materiaal uitgestald waarvan enkele speciale motoren.

Zo is er de KX 250SR van 1983 die destijds bereden werd door Billy Liles. Of wat dacht je van een experimentele KX500 van Brad Lackey. Ook staat er een volledig gerestaureerde replica van George Jobé, een KX 500 uit 1986. Verder staat er nog een KX 250 uit 1981 van David Bailey. En je vindt er ook de eerste kindercrosser van snelheidscoureur Jorge Lorenzo, een KX60. Natuurlijk zijn er ook een aantal stukken gerelateerd aan de Dakar- en de Pharao-rally’s.

Jorge Lorenzo op een KX60

Het museum heeft enkele grote LED-schermen waarop unieke beelden worden weergegeven van de Kawasaki off-roadgeschiedenis. In de winterperiode is het Kawasaki VMX Museum open op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 15u tot 19u.

Alle info verkrijg je door te bellen naar: +39.333.6982180. Mailen kan op 964motorsport@gmail.com. Algemeen directeur van het museum is Paolo Marozzo. De volgende keer dat we Zuid-Italië aandoen gaan we zeker een kijkje nemen. Het Museo Storico Kawasaki VMX ligt aan de Via Leonardo Da Vinci 6 in 87040 Castrolibero.

Uw reacties

More MX Vintage news