Liam Everts en Jago Geerts zetten de sport weer op de kaart!

Liam Everts en Jago Geerts zetten de sport weer op de kaart!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Nee, u hebt zich niet vergist, u zit wel degelijk op MXVintage. Maar de prestaties van de Belgen vandaag tijdens de eerste GP van het jaar kunnen en mogen we niet negeren. De sport heeft de laatste 15 jaar flinke klappen gekregen waardoor motorcrossminnend België de toekomst met lede ogen aanzag en met een groot pessimisme vuur lag te spuwen op social media.

Maar kijk: er was ook nog hoop en die werd gedragen door Liam Everts en Jago Geerts. Deze laatste won de GP in Matterley Basin en mag met de rode plaat afzakken naar Valkenswaard. Wat was het heerlijk om eindelijk weer de Brabançonne te mogen horen. En wat te zeggen van Liam Everts die beide reeksen won in de EMX125. De familie Everts zat na afloop van de podiumceremonie te glunderen. Opa Harry moest zijn tranen bedwingen en op het gezicht van Stefan zag je eindelijk weer het opperste geluk. Dat heeft hij dubbel en dik verdiend na de hel waar hij door moest. Liam droeg de overwinning op aan zijn pa en dat ontroerd een mens.

Ook Liam trekt met de rode plaat naar de volgende race in Spanje op 19 april. Jago Geerts en Liam Everts beseffen wellicht niet hoe gelukkig ze de mensen hier in België gemaakt hebben. Al die motorcrossliefhebbers hebben weer hoop gekregen. Nu kunnen ze weer plannen smeden, GP’s gaan bezoeken, feestjes vieren na alweer een GP-winst en al de azijnpissers lik op stuk geven. Zij gaan weer zwaaien met de Belgische driekleur en samen met onze nationale motorcrossers ons land weer op de kaart zetten. Plots moet ik denken aan een uitspraak van ene Julius Caesar. U weet wel, onder de Galliërs waren de Belgen het dapperst. Wel kijk nu! Dank u wel Liam en Jago.

Foto’s: Gino Maes en Yamaha

Uw reacties

More MX Vintage news