Marty Smith overleeft crash met buggy niet!

Marty Smith overleeft crash met buggy niet!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De voormalige Amerikaanse motorcrosser Marty Smith is niet meer. Hij was gisteren aan het rijden met een buggy in de Imperial Sand Dunes van Californië samen met zijn vrouw Nancy en een bevriend koppel. Het viertal maakte een koprol waarbij Marty en Nancy ernstig verwond werden.

Zijn vriend trachtte de luchtwegen van Marty Smith vrij te houden tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Smith stierf in de armen van zijn vriend en ook voor zijn vrouw Nancy kwam alle hulp te laat. Dit tragisch ongeval zorgt voor diepe droefenis in de VS want Smith was een echte motorcross ster.

Marty Smith was een charismatische sporter die een erg grote aanhang had in de VS. Hij was erg succesvol halverwege de jaren ’70 en duwde de sport naar een hoger niveau. Hij won 3 AMA titels en won in 1976 drie GP’s. Dat jaar reed hij een volledige WK-campagne in de 125cc klasse en won toen de races in Italië (Livorno), Denemarken (Nissebjerget), en de VS (Lexington). Hij eindigde dat jaar als vierde in het WK na veel technische problemen. Smith reed heel wat jaren met een Honda en was voor velen de allereerste Amerikaanse superster van de motorcross. Hij werd 63 jaar. De redactie wenst de familie en vrienden van Marty en Nancy veel sterkte toe.

Foto’s: archief

Uw reacties

More MX Vintage news