Mattighofen kleurt oranje: KTM Motohall gaat open op 11 mei!

Mattighofen kleurt oranje: KTM Motohall gaat open op 11 mei!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We kondigden al eerder aan dat het KTM-museum in Mattighofen in aanbouw is maar nu is de Motohall zo goed als klaar. Wat meer is: Nu zaterdag 11 mei gaat het gebouw open voor het grote publiek. In navolging van de andere grotere motorfabrikanten bouwde de Oostenrijkse fabrikant van motorfietsen een groot gebouw om de geschiedenis van het merk in de verf te zetten.

De KTM Motohall is echter meer dan een museum. Het zal ook een oord zijn om jonge motortechnici op te leiden. Het openingsweekend zal bovendien gekleurd worden met heel wat plechtigheden. Ook zullen bekende namen gerelateerd aan het merk hun opwachting maken. Zo zullen Dakar-winnaar Matthias Walker en ploegmaat Sam Sunderland hun opwachting maken. Ook wordt vijfvoudig wereldkampioen Roger De Coster overgevlogen vanuit de VS om deel te nemen aan de festiviteiten.

Ook uit de snelheid komen er piloten naar Mattighofen met o.a. Mika Kallio en Martin Bauer. De KTM Motohall heeft een oppervlak van 3000m² met een adembenemende architectuur aan de buiten- en binnenkant. Binnen kan u langs de complete KTM-geschiedenis wandelen met een overzicht van de motoren die wereldtitels hebben binnengehaald. Er is ook een restaurant, een shop en een afdeling waar events kunnen worden gehouden.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

KTM Motohall opens in Mattighofen next weekend with an exciting program and guest appearances by many KTM stars. Follow @ktmmotohall for more info! #KTM #ReadyToRace #ktmmotohall

Een bericht gedeeld door KTM (@ktm_official) op

De KTM Motohall is geopend op 11 en 12 mei van 9u tot 18u. Nadien is het museum te bezoeken van dinsdag tot en met zondag telkens van 9u tot 18u. De inkom bedraagt 10€, kinderen tot 14 jaar mogen gratis binnen. Een familieticket kost 25€. Mattighofen ligt net over de Duitse grens op 900 km rijden van Brussel. GPS-adres: KTM Platz 1, A-5230 Mattighofen.

Uw reacties

More MX Vintage news