Motorcrossterrein in Lille krijgt vergunning voor 7 jaar

Motorcrossterrein in Lille krijgt vergunning voor 7 jaar
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een voorwaardelijke omgevingsvergunning gegeven voor verdere uitbating van het motorcrossterrein in Lille. In februari gaf de provincie al toestemming voor een verdere uitbating, maar Natuurpunt en enkele buurtbewoners tekenden beroep aan tegen die beslissing. Ze vangen nu bot.

De toestemming is verbonden aan een aantal voorwaarden. De Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) levert wel maar een vergunning voor 7 jaar af, en niet voor de gevraagde 20 jaar. De GOVC oordeelde dat het dossier niet sterk genoeg. Gezegd is dat bijkomend onderzoek nodig is om de bestaande vergunning van 7 jaar te kunnen uitbreiden. Een zoektocht naar een alternatief terrein of het gebrek daaraan is zijn voorwerp van dit bijkomend onderzoek.

Het circuit aan de Rooverstraat in Lille kan nu verder tot in 2029. Ook de Heeserbergen in Lommel en het HondaPark in Olmen kregen een voorwaardelijke omgevingsvergunning maar die worden alweer aangevochten door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Uw reacties

More MX Vintage news