MX477 is nieuwe eigenaar van crosscircuit Amigny Cross in Frankrijk

MX477 is nieuwe eigenaar van crosscircuit Amigny Cross in Frankrijk
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De geruchten dat Serge Put en Chantal Beutels van MX477 met iets groots bezig waren hadden we al eerder opgevangen. Uiteindelijk kregen we meer inkijk in de grootse plannen van het sympathieke koppel en vandaag werd dan wereldkundig gemaakt dat ze een oude droom wisten waar te maken: een circuit uitbaten. Zo viel eerder toevallig de omloop van Amigny Cross in handen van MX477.

Serge en Chantal verkopen al sinds jaar en dag motorcross benodigdheden op de wedstrijden en online maar achter de schermen knaagde de zin om een circuit uit te baten. Toen ze voor het eerst aankwamen in Amigny-Rouy klikte het meteen en viel alles in de plooi. Het circuit zal een aantal updates krijgen, zo worden er een B&B gepland met een vijftal kamers. Eerst moet er natuurlijk nog een officieel openingsweekend komen. Dat is gepland in het weekend van 11, 12 en 13 november 2022.

 

 

Serge Put: “Eindelijk is het zover en kunnen wij onze nieuwe nevenactiviteit bekend maken! Heel toevallig zijn we in contact gekomen met Gerard en Dominique van Amigny Cross in Frankrijk . Zij hebben ondertussen een mooie gezegende leeftijd bereikt waardoor het parcours uit baten te zwaar werd en zochten daarom naar een overnemer. Het klikte meteen tussen ons en na het nodige papierwerk is onze samenwerking een feit!

Wij willen Gerard en Dominique van harte bedanken voor het prachtige werk dat ze 35 jaar lang met hart en ziel hebben gedaan en gaan er alles aan doen om dit mooie levenswerk verder uit te bouwen. Uiteraard zullen zij ook nog vaak aanwezig zijn in hun vertrouwde omgeving. Voor wie Amigny cross nog niet kent, de omloop is gelegen in Amigny-Rouy, een klein dorpje slechts een uurtje over de Belgische grens. Het domein bestaat uit 1 groot parcours, 1 kinder parcours en 1 parcours voor pitbikes en amateurs, allemaal gelegen op een zanderig, heuvelachtig gebied omringd door bos.
Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en activiteiten, weldra meer nieuws!!!! Iedereen van harte welkom! Verder willen we ook duidelijk stellen dat MX477 ZEKER blijft bestaan!!!
Track info:
1. Kindercircuit 6-11 jaar :
700m gelegen in heuvelachtig bos.
Ondergrond : intermediate/hard
2. Pitbikecircuit + amateurs : vanaf 12j
1100m gelegen in heuvelachtig bos. (5-8 meter breed)
Ondergrond : intermediate/hard
3. Groot circuit : vanaf 12j tot….
2100m met 18 sprongen (8-12m breed)
Ondergrond : zanderig
Openingsuren:
Zaterdag + zondag : 10.30h -17h
Woensdag 13h -17h (niet in de winter)
Feestdagen 10.30h-17h
Stages en verhuur ook mogelijk op andere dagen.
Ligging + parking:
Circuit gelegen 1 uurtje over de grens van België, vlak naast de hoofdweg, dus makkelijk bereikbaar voor alle voertuigen.
Gratis overnachting mogelijk op de parking naast het circuit.
Afstanden: Bergen 125km — Charleroi/Doornik 148km — Kortrijk 165km – Gent 207km — Brussel 209km — Antwerpen 254km — Luik 269km – Hasselt 285km

Uw reacties

More MX Vintage news