Nieuws van de internationale Classic Motocross in Schwanenstadt!

Nieuws van de internationale Classic Motocross in Schwanenstadt!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We kondigden dit evenement al eerder aan en vandaag ontvingen we meer informatie van MSV Schwanenstadt. De 1ste internationale Classic Motocross op het voormalig GP-circuit gaat door op zaterdag 15 juni 2019. Een vintage motorcrosswedstrijd op dit uitdagende circuit lijkt ons een super idee voor een weekendje Oostenrijk op noppen. 

We kregen de details toegezonden van de wedstrijd zodat jullie piloten beslagen ten ijs komen op de 1ste “Schwauna Classics”. Na Farleigh Castle en Teutschenthal is Schwanenstadt al de derde organisatie op een (voormalige) GP-omloop. Het circuit is 1650 meter lang, en heeft pittige hoogteverschillen.

Er rijden drie categorieën tijdens dit evenement: de Classics, de Twinshocks en de EVO’s. De Classics rijden met motoren tot bouwjaar 1974, de Twinshocks tot bouwjaar 1984 en verplicht uitgerust met luchtkoeling, trommelremmen, stereovering en een originele voorvork (geen upside down). De EVO-motoren zijn toegelaten tot bouwjaar 1995. Alle motoren dienen in originele toestand te verkeren.

De deelnemende piloten dienen een geldige motorcrossvergunning te hebben maar bij gebrek aan deze kan er ook gereden worden met een daglicentie. U dient dan wel een geldig verzekeringsbewijs te kunnen voorleggen. Er worden maximum 40 rijders toegelaten per klasse en de piloten dienen de leeftijd van 18 jaar bereikt te hebben. Inschrijven kan tot 17 mei 2019. Het bedrag om te kunnen deelnemen is vastgesteld op 50€. Alle info hieromtrent en de wedstrijd zelf kan u opvragen door te mailen naar Office@msv-schwanenstadt.at.

MSV Schwanenstadt voorziet twee trainingen en twee reeksen van 12 minuten + 2 ronden. Op vrijdag 14 juni is er een technische controle van de motoren tussen 16u en 20u. In de week voor de wedstrijd krijgt u van ons de timing van de wedstrijddag. Deze Classic Motocross is een onderdeel van een motorcrossweekend met op zondag wedstrijden voor het Oostenrijks kampioenschap. Scwanenstadt ligt tussen Salzburg en Linz op 900 km rijden van Brussel.

Op de website van MSV Schwanenstadt staat een prachtige pagina vol met foto’s van vroeger.

Uw reacties

More MX Vintage news