Oliefabrikant onder de loep: MPM Oil Company uit Delft!

Oliefabrikant onder de loep: MPM Oil Company uit Delft!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Wakkere lezers van deze site hadden bij aanvang van het motorcrossjaar in de smiezen dat de naam MPM regelmatig voorbij kwam in onze berichten. Dat alles had een reden en die doen we hier uit de doeken. 

Maar vooreerst: Wat is MPM Oil Company en waar staan ze voor? MPM is 25 jaar geleden opgericht in het Nederlandse Delft als een pure specialist in smeeroliën en vloeistoffen. Het is hun missie is om continu de prestaties van motoren te verbeteren en te borgen door te voldoen aan de voortdurende en toenemende eisen, die de wereldwijde (auto en motor) industrie stelt aan het gebruik van specifiek ontwikkelde smeeroliën en vloeistoffen.

MPM maakt smeermiddelen en producten voor de automotive, de motorfietssector, de marinesector, zware werkvoertuigen en scheepsmotoren. De producten van MPM voldoen altijd aan de strenge OEM-eisen en ze hebben intussen 350 verschillende producten in hun gamma. Uiteraard zit MPM met hun smeermiddelen in de motorsport en net daar wil het zijn positie versterken in België.

Vandaar dat je bij de start van het Belgisch kampioenschap oldtimercross de naam her en der zag verschijnen. Dat was zeker het geval op onze website want bij bouwden afgelopen winter de Fantic Caballero Titanium. Net voor de aanvang van het seizoen kregen we een aanbod om de 50cc Fantic met de producten van MPM te laten racen. Dat was best een hele uitdaging omdat het Minarelli blokje een corsa corta-uitvoering is en dus extreem hoog in toeren gaat. De man die hier in België MPM op de motorcrosskaart zet is Carlo Schepers. Na breed overleg gingen we in zee met de oliefabrikant uit Delft. Dat hebben we ons op geen enkel moment beklaagd want de smering van het blokje liep perfect. Ook de versnellingsbakolie van het merk deed zijn werk prima en we zijn heilig overtuigd van de extreem hoge kwaliteit van de smeermiddelen die we gebruikten. Buiten Fantic-piloot Danny Hermans was er nog een tweede MPM-piloot in de rangen van het BK oldtimercross.

Dat was niemand minder dan Jan Blancquaert. Jan is een hardrijder pursang met tonnen ervaring. Hij kan een crossmotor op de limiet over een circuit jagen en was dan ook een ideaal uithangbord voor de oliefabrikant. Ook Blancquaert was super tevreden over de prestaties van de MPM-producten. De slogan van MPM is trouwens “moving things forward”, terecht denken wij. Welke tweetakt olie gebruikten wij in de Fantic? Wij kozen voor de 2-Stroke Ester Racing Extreme vanwege de hoge toeren van de motor. Het had ook gekund met de 2-Stroke Premium Synthetic Racing. Verder reden we met versnellingsbak olie van het type 10W40 2-Stroke Gear oil Semi Synthetic.

MPM Oil Company maakt ook koelvloeistoffen, kettingvet, vorkolie in verschillende types, spuitbussen met reinigende, smerende en verfraaiende eigenschappen. Onze dank aan Carlo Schepers is groot, wij wensen hem veel succes in de toekomst. Meer weten over MPM? Surf naar hun website.

Jan Blancquaert
Foto: Christoff Deyaert

Danny Hermans
Foto: Gino Maes

Uw reacties

More MX Vintage news