Paris-Dakar 1987: Het duel tussen Cyril Neveu en Hubert Auriol.

Paris-Dakar 1987: Het duel tussen Cyril Neveu en Hubert Auriol.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Woestijnratten jaren in de clinch met legendarische duels in Paris-Dakar.

Momenteel is de 40ste editie van de Dakar bezig in Zuid-Amerika en is het hoogtijd dat we terugblikken op deze wedstrijd. De woestijnrally startte onder impuls van oprichter Thierry Sabine. Het idee kwam er nadat hij twee jaar eerder verdwaalde in de Libische woestijn.

Al van de eerste edities waren het Hubert Auriol en Cyril Neveu die de dienst uitmaakten in de loodzware rally. Ze vochten ongemeen harde duels uit aan boord van hun Yamaha XT’s, BMW GS en Honda Africa Twins. Onze betreurde landgenoot Gaston Rahier kon twee jaar de overwinning afsnoepen van de beide Fransen en dit aan boord van een BMW GS 980R. Dat lukte de kleine Waal in 1984 en 1985. Nadien waren het weer Neveu en Auriol die niemand in hun buurt dulden. Ze waren echte Touaregs op een motor, kenden alle trukjes die je nodig had om te overleven in de woestijn en konden oerendhard door het mulle zand van Mauritanië. Het waren bovendien ook goede vrienden van elkaar.

Hubert Auriol komt gewond over de finish en moet opgeven.

Ook in 1987 waren de kemphanen in strijd voor de eindzege. We vonden een video terug met een samenvatting van hun dagenlang voortdurend duel. De beelden zijn beklijvend, zeker als je ze als wandelende lijken en al huilend over de finish ziet komen. Geniet hieronder 12 minuten lang van een waanzinnig duel tussen Hubert Auriol (Cagiva) en Cyril Neveu (Honda Africa Twin).

 

Uw reacties

More MX Vintage news