Rijtechniek: Is een voet op de voetsteun in de bocht sneller?

Rijtechniek: Is een voet op de voetsteun in de bocht sneller?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Je kent het wel. In een bocht steek je het been dat aan de binnenkant van de bocht zit uit om een soort van veiligheid in te bouwen wanneer de motor zou uitbreken. Maar je kan ook je voet op de voetsteun houden. En is dat dan ook sneller?

In de video wordt gesteld dat de techniek om bochten te nemen met de binnenste voet op de steun nieuw is maar dat is die duidelijk niet. Denk maar aan Stefan Everts die destijds een meester was in dit soort van bochtentechniek. Wat wel is: bochten nemen met de voet op de steun is steeds populairder aan het worden en daarom zie je in de video een redelijk wetenschappelijke analyse van beide technieken.

 

 

Je been in een bocht uitsteken is zowat standaard sinds de motorcross ontstond. Het is de natuurlijke manier om een veiligheid in te bouwen in bochten, ingegeven door je hersenen. Die zien een potentieel gevaar en geeft aan het been de opdracht om steun te zoeken. Bijkomend breng je ook iets meer gewicht naar de voorkant van de motor wat zorgt voor meer stabiliteit in de bochten.

Dat betekent ook dat het een kwestie van mentale kracht is om deze techniek net niet toe te passen en je voet op de steun te houden. Maar welke wijze is de snelste? Je krijgt het haarfijn uitgelegd in onderstaande video.

Uw reacties

More MX Vintage news