Speciale editie Fasthouse “Day in the Dirt” van de Bell Moto-9

Speciale editie Fasthouse “Day in the Dirt” van de Bell Moto-9
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

BELL biedt traditioneel voor het einde van het jaar een speciale versie van zijn Moto-9 Flex, het technische vlaggenschip onder de crosshelmen. Met deze speciale editie viert BELL samen met Fasthouse het “Day in the Dirt” event, een belangrijk Red Bull-evenement wat door sommige kenners ook wel ‘MX Woodstock’ wordt genoemd.

Moto-9, het paradepaardje van de Amerikaanse fabrikant, is ongeëvenaard in comfort. De pasvorm en uitrusting zorgen voor een maximaal comfort bij deze helm van absolute topklasse. De helm is een temperamentvol en eigentijds ontwerp terwijl het tegelijkertijd zijn compacte volume behoudt. Om toch de comfortdoelstellingen te bereiken, worden verschillende buiten- en binnenschalen gebruikt om de maten XS tot 3XL te kunnen leveren.

Drie maten voor de buitenschaal, drie maten voor de binnenschaal en drie wangschuimdiktes worden gecombineerd tot een perfect passend model. Door met de diktes van het wangschuim te variëren kan de pasvorm nog beter worden vastgesteld. Het wangschuim in dit model wordt magnetisch bevestigd en is uitneembaar. Ook de stof is afneembaar. De helm heeft een snel ontgrendelingssysteem in geval van nood. Deze uitvoering van de Moto-9 voorzien van MIPS-technologie is in 2018 toegevoegd aan de collectie.

De Moto-9 Flex-helm is de meest geavanceerde helm die technisch ooit is ontworpen door het Amerikaanse merk. Het is ontworpen om lineaire energie te absorberen, maar vooral tijdens de rotatiefasen van het hoofd in geval van botsingen met lage, gemiddelde en hoge snelheid. De Moto-9 Flex biedt een nieuw niveau van bescherming voor de rijder in motorcross en off-road. Een absorptiezone tussen de lagen vermindert de energieoverdracht geassocieerd met de rotatie van het hoofd tijdens niet-lineaire botsingen.

Technisch gezien is de Flex samengesteld uit drie lagen, de eerste onder de schaal EPS (geëxpandeerd polystyreen) voor impact bij hoge snelheid, de tweede in EPP (geëxpandeerd polypropyleen) voor impact bij gemiddelde snelheid en de laatste rode kleur in EPO (geëxpandeerd polyolefine) voor botsingen bij lage snelheid.

Technische kenmerken:

 • Helmschaal gemaakt van composietvezels, “Tri Matrix”, 3 schaalmaten.
 • Binnenschaal van Flex technologie om de energie die bij een klap vrijkomt te absorberen.
 • Binnenschaal van polystyreenschuim, in 2 maten voor een juiste pasvorm.
 • Geregistreerd ventilatiesysteem: Velocity Flow Ventilation™, voor optimale luchtcirculatie.
 • Verstelbaar vizier, geregistreerd systeem: Flying Bridge Visor, inclusief ventilatiekanalen.
 • Ruime opening om offroadmasker/bril te dragen.
 • Schuim binnenkant voorzien van het exclusieve beveiligingssysteem MagneFusion™.
 • Snel ontgrendelingssysteem voor noodgevallen.
 • Binnenkant antibacteriële, afneembare en wasbare voering X-Static® XT2 Silver.
 • Band met dubbele D-ringsluiting, snel en veilig.
 • Gewicht: 1450 gr (+/- 50 gr) voor maat M.
 • Helm met 5 jaar garantie, voorzien van DOT- en ECE-keurmerk.
 • Geleverd inclusief vervoershoes.

Maten: XS tot en met 2XL

Aanbevolen verkoopprijs: 699 euro incl. BTW

Uw reacties

More MX Vintage news