Team England wint in Farleigh Castle, Team Belgium eervol tweede

Team England wint in Farleigh Castle, Team Belgium eervol tweede
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Engelse team met Ryan Voase, Brad Anderson, Jamie Law en Kris Winder heeft de Farleigh Castle Vets MX editie van 2023 gewonnen. De grote gangmaker van dit Brits succes was wel Brad Anderson die alle heats op zijn naam schreef. De Belgen reden een erg degelijke tweedaagse maar moesten hun meerdere erkennen in de suprematie van Anderson en zijn kompanen.

 

 

Reeks 1 (zaterdag)

Gisteren was Brad Anderson al de beste in de eerste reeks voor Adam Cook en Glenn Phillips. De Britten leidden na dag één voor de Belgen en Team Wales. De Amerikanen stonden dan voorlopig op de vijfde plaats. David Segers van Team Belgium werd knap vierde. Anderson leidde deze eerste reeks van start tot finish. Patrick Caps reed lang als tweede maar moest vanaf de vierde ronde enkele plaatsen prijsgeven en finishte nog als 7de.

Ryan Voase werd 5de waardoor Team United Kingdom er momenteel het beste voor staat in de nog erg voorbarige rangschikking. Laurent Lacasse werd 11de, Wim Couwberghs 22ste. De Amerikanen deden het minder goed dan verwacht. De beste Yank was Tim Ferry op een 9de plaats. Cody Williams werd 15de.

 

 

Reeks 2

Andermaal was het Brad Anderson die de reeks won, hij startte op kop en keek niet meer om tot aan de finishvlag. Nu werd zijn teammaat Ryan Voase tweede voor onze landgenoot Patrick Caps. Davis Segers werd nu 7de, Laurent Lacasse met de Twinshock werd 11de terwijl Wim Couwberghs moest opgeven. De tussenstand bleef ongewijzigd na deze tweede reeks met Team England die de rangschikking blijft aanvoeren voor de Belgen en Team Wales.

 

Danny Scheers voor een keer niet op een Suzuki.

Reeks 3

In de derde reeks voor landenteams trok Ryan Voase naar de leiderspositie in de start en nam Glen Phillips en Brad Anderson mee in zijn spoor. Patrick Caps was als vierde gestart en kon als derde finishen. Anderson won opnieuw voor Ryan Voase. Lacasse was nu als tiende binnengekomen, Couwberghs werd 27ste.

Na drie reeksen bleven de Britten van Team England de rangschikking aanvoeren met een voorsprong van 15 punten op de Belgen. Alles blijft dus nog mogelijk maar dan moesten de mannen van Danny Scheers een uitmuntende vierde reeks rijden.

Reeks 4

Dat Brad Anderson tijdens de vierde en laatste reeks slecht wegkwam van het starthek is niet echt de waarheid maar het was wel zijn teammaat Ryan Voase die het veld na de eerste bocht aan de bekende boom aanvoerde. Glen Phillips was als tweede vertrokken, Anderson was nu als derde gestart. Patrick Caps startte als vierde maar zakte dan weg om uiteindelijk als 9de te finishen. David Segers werd mooie vierde in deze finale reeks.

Brad Anderson won ook deze reeks en schonk zo de totaalzege aan team England. De prestaties van Brad Anderson en Ryan Voase zijn natuurlijk doorslaggevend voor het eindresultaat. Laurent Lacasse werd 13de, Wim Couwberghs finishte als 25ste. Over de vier reeksen was onze beste Belg Patrick Caps met 7-3-3-9. Team Belgium van Danny Scheers deed het dus schitterend en werd tweede in de eindstand.

Eindstand landenteams

  1. Team England
  2. Team Belgium
  3. Team Wales
  4. Team Northern Ireland
  5. Team USA

Alle resultaten kan je bekijken via Mylaps.

 

Het podium met de Twinshocks 40+ met winnaar William Burgess, Danny Scheers (2de) en Ronny Lambrechts (3de).

De nevenreeksen

De Twinshock reeks +40 was er eentje waarbij de Belgen hoge ogen konden gooien. De zege ging echter naar William Burgess die foutloos bleef en prompt alle vier de reeksen op zijn naam zette. Teammanager Danny Scheers werd tweede met vier tweede plaatsen. Ronny Lambrechts, de snelle friturist uit Genk, werd derde algemeen met een 5-4-3-3 in de reeksen. Scheers werd ook tweede in de categorie EVO +50. Yves Cools werd in de totaalstand 8ste in deze categorie. Voor Werner Dewit was het een eerder emotionele dag. Hij nam in Farleigh Castle in schoonheid afscheid van de actieve motorcross.

 

De Belgen op de groepsfoto.

Foto: TMXNews, archief, Marco Martens, Jon Truman

Uw reacties

More MX Vintage news