Team USA wint de VMXDN in Foxhill

Team USA wint de VMXDN in Foxhill
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het lag in de lijn van de verwachtingen en werd ook bewaarheid tijdens de tweedaagse VMXDN in Foxhill. De spin-off van de bekende race in Farleigh Castle was geïnspireerd op EVO-racing. Team USA met Mike Brown, Ryan Villopoto en Zach Osborne waren te sterk voor de concurrentie. Zij hielden het Brits team af dat bevolkt werd door Kurt Nicoll, Brad Anderson en Tommy Searle. Het B&I Vintage Belgium Team werd achtste.

Eerste reeks

Ryan Villopoto nam de holeshot maar het was Mike Brown die RV uiteindelijk passeerde om de overwinning te pakken ondanks de beste inspanningen van Mel Pocock, die indruk maakte op de 250 Honda. Brad Anderson werd derde voor Engeland met Neville Bradshaw als beste Noord-Ier op de vierde plaats voor Villopoto. Graeme Irwin werd zevende na een crash in de eerste ronde waardoor hij 11e werd. Nicholls en Osborne eindigden vlak achter de Ier.

 

 

Tweede reeks

Het was op een gegeven moment een gevecht tussen vijf rijders om de leiding waarbij Pocock Mike Brown passeerde om vervolgens onderuit te gaan en de leiding terug te geven aan de tijdloze Amerikaan! Brown won van het Engelse duo Pocock en Anderson, Bradshaw hield Ierland in de race op de vierde plaats, teamgenoot Irwin op de zevende en Gordon Crockard kwam van achteraan het veld naar de 13e plaats op zijn Britse kampioenschap winnende 2001 250 Honda. Villopoto, die zei dat hij niet blij met zichzelf zou zijn als hij buiten de top vijf zou eindigen, werd tiende nadat hij in de eerste ronden zijn YZ250 had laten afslaan.

Derde reeks

Neville Bradshaw droeg zijn steentje bij voor titelverdediger Noord-Ierland door de leiding te nemen en een kleine voorsprong te nemen op Brown en RV. Tot grote vreugde van het publiek passeerde Brad Anderson Villopoto om in de laatste ronde derde te worden voor team GB, waardoor zij nog steeds in de jacht zijn op de teamoverwinning! Graeme Irwin en Gordon Crockard eindigden op 9-10 voor NI, waarmee ze Bradshaw’s overwinning bevestigden in een top tien vol Britse en AMA-kampioenen.

Vierde reeks

Brad Anderson gaf de thuisfans wat ze wilden met een schitterende overwinning op Elliott Banks-Browne in de laatste manche en won zo het individuele klassement. Maar het was niet genoeg voor team GB om de teamoverwinning te pakken met Brown en Villopoto op 7-8 voor Graeme Irwin en Zach Osborne die Gordon Crockard nipt versloeg voor de tiende plaats, terwijl Noord-Ierland er alles aan deed om zijn titel te verdedigen. Uiteindelijk was het echter team USA dat GB de loef afstak en Noord-Ierland als derde eindigde in een race met acht Britse kampioenen in de top 11!

 

Uw reacties

More MX Vintage news