Techniek: vijf tips voor sleutelaars

Techniek: vijf tips voor sleutelaars
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Motorcrossers zijn veelal doe-het-zelvers. Daar is niks mis mee maar sommige handelingen vergen de juiste methodes en producten. Wij helpen je door vijf belangrijke werkjes toe te lichten.

  1. Gebruik een momentsleutel. In onze werkplaats liggen er zelfs drie. Dit om alle bouten van klein tot groot te kunnen aantrekken op de juiste kracht.
  2. Vloeibare pakking gebruiken is heel goed maar let op dat je niet teveel gebruikt. Dat kan nefast zijn voor een goede oliedistributie binnen de motor.
  3. Monteer je een motorblok of vering? Ga in de handleiding kijken welke speciale gereedschappen er nodig zijn. Die zijn er om lagers, dichtingen en dergelijke op de juiste manier aan te brengen zonder schade toe te brengen aan je machine.
  4. Bespaar niet op luchtfilters en vervang ze tijdig en op de juiste manier. Een klein plekje zonder filterolie kan al voor motorschade zorgen.
  5. Spuit je motor op de juiste manier af. Een hogedrukreiniger is fantastisch maar hou afstand van dichtingen. Waterinsijpeling is dodelijk voor je motor.

 

Uw reacties

More MX Vintage news