Techtime: Zo vervang je de wol in je tweetaktdemper!

Techtime: Zo vervang je de wol in je tweetaktdemper!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Een nieuw motorcrossjaar vang je aan met een nieuwe motor of in het geval van de vintage competitie met eentje  die tot in de puntjes in orde is gezet. Een nieuwe zuiger, wiellagers, banden, koppeling en dergelijke zijn dingen die vanzelfsprekend zijn om in de winter na te kijken of te vervangen. Maar bent u deze winter weer niks vergeten?

Het lijkt banaal maar hebt u er aan gedacht om de wol in uw uitlaatdemper te vervangen? Een jaartje crossen zorgt bij een tweetakt voor de opstapeling van koolstof of carbon in de vulling van uw demper. Dat zorgt al dan niet voor vermogensverlies maar vooral voor boze blikken in uw richting van mensen die niks met motorsport hebben. We kunnen er niet genoeg de nadruk opleggen dat de voornaamste kritiek op onze sport niks minder is dan geluidsoverlast. Iedereen die hobbymatig of beroepsmatig werkzaam is in de sport zal nu wel beseffen dat er iets moet gebeuren.

Lijdzaam toezien tot dat de politiek reageert gaat niet de oplossing zijn. De oplossingen voor het steeds groter wordend probleem rond gemotoriseerde sporten moet binnen de sport zelf gebeuren. Dingen veranderen begint bij jezelf. En dus loop je nu best even je werkplaats in om je demper te demonteren en te voorzien van een verse vulling glaswol. De video hieronder laat je haarfijn zien hoe het moet. Belangrijk om te weten: Afhankelijk van de grote van de demper kan een verse vulling het geluid van uw motor beperken tot 20dB en dat is niet niks. Streef naar maximum 96dB. Minder overlast ………. meer vrienden!

 

Uw reacties

More MX Vintage news