Test: Banden monteren met de Tire mounting Tool

Test: Banden monteren met de Tire mounting Tool
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De montage van motorcrossbanden kan een taaie klus zijn. Als je weinig ervaring hebt eindig je met kapotte vingers, bekraste velgen en staat het zweet op je rug. Kauritmoto uit Estland heeft een handige tool in haar gamma die het opleggen van banden een stuk eenvoudiger maakt. Wij hebben hun Tire Mounting Tool aan een test onderworpen.

 

 

Wat is het?

De Tire Mounting Tool is een handig stuk gereedschap om motorcrossbanden zonder veel kracht op de velg te duwen. Je beschadigt nooit de velg en kan met hefboomwerking en een tandlat de band op de velg monteren. De demontage gebeurt zoals altijd met de bekende bandenlepels.

Hoe werkt het?

Je duwt de as in de opening waar de wiellagers zitten van je wielen. De standaardversie is geschikt voor wielen van 16 inch tot 21 inch en wiellagers van 20 tot 28 mm. Maar er zijn ook hulpstukken beschikbaar voor andere velgen met kleinere diameters. Een tandlat met een soort u-vorming uiteinde duwt de banden zonder veel kracht te moeten uitoefen op de velg. (Zie video’s)

Wat kost het?

Het standaardtoestel voor wielen van 16 tot 21 inch kost 144,20 euro + verzendingskosten. Het volledige pakket met alle hulpstukken voor elk soort wiel kost 244,02 euro. Het bedrijf heeft ook handige en erg complete bandenmontagetoestellen met alle mogelijke toeters en bellen.

Wat wij ervan vonden

Het is niet dat we elke dag banden monteren maar we hebben door de jaren heen al vele banden gemonteerd. Nog nooit ging de montage zo gemakkelijk als met de Tire Mounting Tool van Kauritmoto. Geen kracht nodig, geen krassen op je velgen en geen kapotte vingers: wij zijn fan van dit handige gereedschap.

Je kan het toestel bestellen via hun website https://tiremountingtool.com

Over Kauritmoto

Kauritmoto en de TMT-productlijn zijn het resultaat van een generaties lange passie voor motorcross. De hoofdingenieur, Are Kaurit, is een voormalig professioneel zijspan motorcrosser uit Estland wiens carrière werd afgesloten met het winnen van brons in het wereldkampioenschap zijspan motorcross in 2004. Zijn oudere zoon Ardo is ook professioneel motorcrosser geworden en heeft deelgenomen aan Europese en Wereldkampioenschappen en zijn jongere zoon Aron begint nu aan een professionele carrière als zijspancrosser.

De video met het complete montagetoestel van Kauritmoto

Foto: MXVintage en Tire Mounting Tool

Uw reacties

More MX Vintage news