“The Inside Line”: Rob Andrews schrijft een boek over het WK 500cc!

“The Inside Line”: Rob Andrews schrijft een boek over het WK 500cc!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de laatste dagen van oktober 2019 kregen we van ex-motorcrosser Rob Andrews een boek toegezonden. Het bewuste boek mochten we lezen maar we moesten op ons plechtig communiezieltje beloven dat we niks zouden publiceren tot de releasedatum van 15 februari 2020. Nu worden er wel regelmatig boeken over onze sport naar de redactie gezonden maar bij het lezen van de eerste pagina’s van “The Inside Line” beseften we dat dit een uniek boekwerk is geworden over het reilen en zeilen van het GP-circus in de jaren ’80!

 

“Racing the 500cc World Motocross Championship” staat er in gele letters op de kaft en dat is letterlijk waar het om draait. In 24 hoofdstukken schrijft Rob Andrews over de dingen die hij meemaakte als professioneel motorcrosser maar die je als reguliere liefhebber van de sport nooit ziet. Andrews was geen toptalent maar hij was in de jaren ’80 nadrukkelijk aanwezig in de wereld van de motorcross GP’s met hun dikke 500cc tweetakten. Toen was het nog de koninginneklasse van de motorsport.

40 minuten en twee ronden in het rood gaan was voor echte mannen. Rob Andrews kon dat als geen ander. Hij moest in zijn periode opboksen tegen namen zoals Geboers, Thorpe, Jobé, Nicoll en andere grootheden. Hij omschrijft met een heldere pen het leven dat hij leidde tussen de GP’s en tijdens de reizen door Europa op weg naar de wedstrijden. Het beeld dat hij schetst over de sfeer in het rennerspark zoals dat bestond in de jaren ’80 is innemend. Bovendien is de motorcrosser in dit boek openhartig over contractuele besprekingen en verplichtingen en hoe hij telkens hemel en aarde moest bewegen om op tijd aan de andere kant van het kanaal te geraken.

Bij het lezen van het boek vielen we van de ene verbazing in de andere want geen enkel ander boek beschrijft zo nauwgezet het leven “on the road” als grand prix-rijder. Hier op de redactie hebben we al heel wat boeken “achter de kiezen” maar “The Inside Line” is zonder twijfel het beste boek dat we ooit lazen over de 500cc klasse.

Rob Andrews zelf was een grote fan van de Citadel van Namen en daar heeft hij een bijzonder hoofdstuk aan gewijd. Het stuk over “het Monaco van de motorcross” is bij momenten zelfs emotioneel. Bij ons weten is er nog nooit een boek verschenen dat zo gedetailleerd omschrijft wat het betekent om een motorcrosser te zijn op grand prix niveau tijdens het eerste weekend van augustus aan de boorden van de Maas.

Het boek telt 400 bladzijden, 400 foto’s en massa’s onbekende anekdotes die u met verstomming zullen slaan. U krijgt een erg accuraat overzicht van de loopbaan van Rob van het prille begin tot zijn laatste jaar in competitie. Rob Andrews’ nieuwe boek, The Inside Line is vanaf vandaag te bestellen op de website theinsidelinebook.com.

The Inside Line is een uniek, uitgebreid en fascinerend verslag uit eerste hand over hoe het was om te racen in het 500 cc-wereldkampioenschap in de jaren tachtig van de vorige eeuw, van een onopvallende amateur tot Kawasaki-fabrieksrijder, GP-piloot en lid van het Britse landenteam.

Ongelooflijk gedetailleerd, en in tegenstelling tot alle voorgaande publicaties, zal de lezer leren hoe het hele systeem van het wereldkampioenschap werkte. Je zal ontdekken hoe het was om een professionele motorcrosser te zijn, met een full-factory 500 tegen enkele van de meest gedecoreerde sterren van de sport, en op veel van de meest beroemde grand prix motorcross-circuits.

Auteur Rob Andrews: “Ik heb het geluk dat de beste jaren van mijn GP-carrière samenvielen met een ongelooflijk gedenkwaardige periode voor het 500 cc-wereldkampioenschap. Het is net zo spannend om mijn eigen ervaringen te kunnen delen van die geweldige tijd in motorcross grands prix“. Het boek is vandaag en morgen verkrijgbaar op de Classic Dirt Bike Show in Telford waar Rob Andrews uw exemplaar met graagte zal signeren.

Nu te koop bij theinsidelinebook.com. The Inside Line: Racen in het 500 cc wereldkampioenschap motorcross kost £40 plus verzendkosten en is wereldwijd beschikbaar.

Uw reacties

More MX Vintage news