Trophée 875: Een zeer positieve eerste inschrijvingsronde!

Trophée 875: Een zeer positieve eerste inschrijvingsronde!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het is alweer twee weken geleden sinds de start van de inschrijvingen voor nationale teams en individuele rijders die van plan zijn deel te nemen aan het vlaggenschip Belgian-Oldtimer Motocross evenement! Ik heb het over De 875 Nations Trophy 100% Oldtimers, die op zondag 1 september 2024 terugkeert voor zijn 3de editie op het prachtige Circuit de la Petite Gette in Orp-Le-Grand. 

Er zullen 6 categorieën strijden op dit historische circuit.Er zijn maar liefst 3 categorieën in de 875 Nations Trophy series, die teamraces zijn. De andere 3 categorieën, net zo fel bevochten, zijn de ‘side races’ voor individuele rijders.

 

 

Registratie update:

Vanaf zondag 24 maart kan het AMC Orp-le-Grand al spreken van succes! Meer dan 151 rijders en 9 landen hebben zich al ingeschreven! De 3 reeksen *EVO*, *CLASSIC* en *VINTAGE* van de eigenlijke Trophée des Nations zijn al zeer goed bezet. De *EVO* solo side race is letterlijk veroverd door 44 coureurs (en er zijn nog 4 plaatsen over) en 24 coureurs hebben de *CLASSIC* solo side race al ingevuld. De lijsten met teams en coureurs staan allemaal hieronder.

Wat betreft de *VINTAGE* solo nevenrace voor Pré 74 en Pré 78 motoren, zijn er op dit moment slechts 6 rijders. Maar de organisatoren verwachten nog steeds een groot aantal Belgische rijders, die op deze machines rijden en traditioneel deelnemen aan de BOTC (Belgian Oldtimers Motocross Championship).

 

 

Eddy Nuyts, een Pré 78-coureur met een weergaloze carrière, het echte boegbeeld van deze categorie en die ooit deelnam aan de originele en historische versie van de 875 Trophy, tijdens de gouden eeuw van onze Belgische Motocross! Het zal geweldig zijn om Eddy Nuyts terug op de baan te zien op zijn schitterende Maico uit 1977, en waarom niet dromen van een nieuw geweldig duel tussen Eddy Nuyts en zijn vriend Patrice Thioux, onze andere legende (foto’s hieronder in 2023 en op de cover in 2022)? Het lijdt in ieder geval geen twijfel dat het momentum groeit om deze serie te verrijken! De 875 Trophy wacht op jullie in groten getale, beste Pré 74- en Pré 78-coureurs! Orp is jullie thuis!

 

 

In dit verband willen de organisatoren benadrukken dat inschrijvingen ook mogelijk zijn als bepaalde gegevens, zoals nummerplaat, licentienummer, transpondernummer of andere, nog ontbreken. Deze informatie kan op een later tijdstip worden verstrekt, zodra deze beschikbaar is, om je inschrijving te voltooien.

Hier is de link naar de website van de organisatie voor alle registratieprocedures. En voor wie nog meer details wil, nodigen we je uit om ons vorige artikel over hetzelfde onderwerp te raadplegen.

Nog een belangrijk punt! Dit jaar zijn er geen BOTC- of ECMO-wedstrijden in het weekend van 1 september 2024! Nismes en zijn Motocross Festival met de BOTC is in het daaropvolgende weekend van 7 en 8 september, en vindt Farleigh Castle VETS MX 2024 plaats op 13, 14 en 15 september. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over concurrentie tussen de evenementen.

Teams en coureurs die deelnemen aan de 875 Nations Trophy:

 

Rijders die deelnemen aan nevenraces:

 

Uw reacties

More MX Vintage news

 • Motorcrosscircuit van Lierneux feestelijk geopend

  Motorcrosscircuit van Lierneux feestelijk geopend

  In het uiterste zuiden van de provincie Luik werd op 22 mei het circuit van Lierneux feestelijk heropend. Het geesteskind van eigenaar André Mathieu krijgt er overigens meteen een prestigieuze …
 • De 50ste editie van Enduropale Le Touquet heeft een datum

  De 50ste editie van Enduropale Le Touquet heeft een datum

  De organisatie van de beroemde Le Touquet Strandrace heeft de datums bekend gemaakt voor de volgende editie. Het evenement zal plaats vinden in het weekend van 7, 8 en 9 …
 • Arie den Haan overleden

  Arie den Haan overleden

  Vandaag hebben wij het bericht ontvangen dat gisteren, donderdag 23 mei, Arie den Haan is overleden. De Brabander (1950-2024) is de grondlegger van Haan Wheels in Schijndel, het bedrijf dat …
 • Arie den Haan est décédé

  Arie den Haan est décédé

  Nous avons le regret de vous informer du décès d’Arie den Haan. Nous avons appris la triste nouvelle aujourd’hui. Le décès est survenu hier, jeudi 23 mai. Le brabançon (1950-2024) …
 • 10 dingen die je moet weten over opgepompte armen.

  10 dingen die je moet weten over opgepompte armen.

  In de aanloop naar een nieuw motorcrossseizoen laten we u nadenken over een teer punt bij motorcrossers: Opgepompte armen! Sommigen hebben er weinig last van, anderen alleen tijdens de eerste races van …