Trophée 875: Eerbetoon aan André Malherbe met de show, de parade en de foto’s.

Trophée 875: Eerbetoon aan André Malherbe met de show, de parade en de foto’s.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Wat we eind augustus 2023 meemaakten op het Circuit de la Petite Gette was niet zomaar een eerbetoon aan André Malherbe. AMC Orp-Le-Grand wilde met zijn ‘Tribute To André Malherbe’ een hele bladzijde geschiedenis schrijven! Het was een echte dubbele prestatie, want we waren getuige van een tweede evenement op zich, compleet en complex, dat werd geënt op zijn al legendarische 100% Oldtimers 875 Trophy.

Het was een ongewone prestatie, een reis terug in de tijd, die veel moeilijkheden overwon en die we te danken hebben aan Luc Maricq, Francis Stempien, Pascal Muls en alle leden van hun team, die we hartelijk danken. Het was een totaal feest, aangrijpend en ontroerend, dat Orp-Le-Grand België in het centrum van de wereldkaart van de Classic Motocross plaatste. Een groots verhaal voor André Malherbe, onze Dédé, met zijn vrienden als helden, allemaal grote mannen, een epos dat voor het nageslacht zal worden verteld in het grote motorcrossboek. Hier is een eerste opzet, in foto’s en een paar zinnen.

 

 

Mijn reis begon op de kleine weg die langs het circuit loopt, kort voor 15.00 uur, net na de tweede serie van vijf races. Daar ontmoette ik een ridder van weleer, gekleed in roze, die alleen midden op de weg stond, gezeten op zijn prachtige witte paard (fabrieks Yamaha YZM 500). Hij wachtte op een vriend, die zich al snel bij hem voegde (Honda CR 500 replica André Malherbe). Ik denk dat ze me vroegen ‘welke kant is het op’? We gingen samen vooruit, ik rende vooruit en antwoordde “Ik denk dat het links is, iets verderop”.

 

 

Jacky Vimond en Jean-Claude Laquaye arriveerden op de plaats van het feest dat zou volgen. De ruimte ging voor hen open, maar een enorme menigte haastte zich om hen tegemoet te komen. Andere van hun kameraden arriveerden ook snel: Jean-Jacques Bruno (fabrieks Suzuki RM500), Ivan Vandenbroeck (een prachtige Maico 500), Guy Huynen (een ongelooflijke SACHS), Guy Van Gijsegem (nog een prachtige vintage Honda), evenals Marc Velkeneers, Patrice Thioux en de jonge Scott Geboers, zichtbaar erg ontroerd.

 

 

Samen sloegen ze rechtsaf en gingen de ruimte voor het podium in, waar de fietsen werden weggezet en het feest begon!

 

 

Eerst en vooral was het een immens moment van delen, van verbondenheid met het publiek, van vreugde en hereniging.

 

 

Daarna woonden we allemaal de prachtige ceremonie op het podium bij. We zagen ook Jean-Paul Mingels, André Vromans en Jaak Van Velthoven. En tot slot, een bijzonder ontroerend moment toen Georges Houssonloge sprak.

 

 

Daarna zetten ze hun helmen op en gingen ze op weg naar de parade! Een paar rondjes over het circuit om de magie weer tot leven te brengen! Op deze machines die gul waren uitgeleend door hun eigenaars, waarvoor onze dank.

 

 

Daarna zijn onze kampioenen terug in de tent voor de signeersessie, waar het publiek massaal op afkomt, jong en oud, van alle generaties.

 

 

Het was ook een gelegenheid om de prachtige tentoonstelling van objecten te ontdekken en de vintage motoren te bewonderen waarop onze kampioenen legendarische pagina’s hebben geschreven.

 

 

Nu is het jouw beurt om deze uitzonderlijke dag opnieuw te beleven in foto’s en anderen erover te vertellen. De fotogalerij staat tot jullie beschikking. Hartelijk dank allemaal.

 

 

Uw reacties

More MX Vintage news