Videotime: Team USA wint MX der Naties van 1982.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Beelden van alle reeksen MX der Naties in het Zwitserse Wohlen.

Jaak van Velthoven Foto: mortonsarchive.com

Jaak van Velthoven
Foto: mortonsarchive.com

Om jullie door het weekend te helpen zijn we nog eens gaan grasduinen in de archieven van YouTube. Deze keer gaan we 34 jaar terug in de tijd. Het is september 1982 en de Motorcross der Naties gaat dat jaar door in het Zwitserse Wohlen.

De omloop ligt bezaait met stenen en dus moeten de geselecteerde piloten goed uitkijken waar ze rijden. Ze worden anders bekogeld door hun voorliggers. Team USA is favoriet met het viertal David Bailey, Dany “Magoo” Chandler, Jim Gibson en Johnny O’ Mara. Het is eigenaardig maar de 500cc wereldkampioen Brad Lackey is niet bij de Amerikaanse selectie. Concurrentie moet verwacht worden van Team Belgium met Harry Everts, Jaak van Velthoven, André Vromans en Jean Claude Laquaye. Andere straffe namen op de deelnemerslijst zijn Neil Hudson, Kees van der Ven, Graham “Rolls” Noyce, Rolf Diefenbach, Dave Thorpe en Jeremy Whatley.

Het jaar voordien wisten de Amerikanen de “Naties” te winnen in het Duitse Bielstein maar ook in Wohlen konden ze collectief het beste resultaat neerzetten. België werd eervol tweede en Team Engeland werd derde. De beelden van deze editie van de MXdN duren 1u12 en geven een zeldzaam detail van elke reeks die toen in Wohlen werd verreden. Met Engels commentaar!

https://www.youtube.com/watch?v=hf73gP5Fv4M

Uw reacties

More MX Vintage news